17 / 05 / 2024

Dilovası kimyasal depo için ağaç kesimi

Dilovası kimyasal depo için ağaç kesimi

Sanayi ve konutların iç içe girdiği Dilovası’ndaki tek yeşil alana kimyasal depo kurulması için ağaç kesimi mahkemece durduruldu.

Dilovası'nda kimyasal depo için ağaç kesimi durduruldu!

Sanayi ve konutların iç içe girdiği Dilovası’ndaki tek yeşil alana kimyasal depo kurulması için ağaç kesimi mahkemece durduruldu.

TOKİ Kocaeli Dilovası'nda 915 konut yaptırıyor!

TOKİ Kocaeli Dilovası'nda 915 konut, 1 adet ticaret binası, 6 adet büfe, 2 adet sosyal tesis, 1 adet mescit, 1 adet kapalı otopark inşa edecek. Altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 14 Mayıs'ta yapılacak.

İşte ilginç depo projesi!

Evinin bahçesine ıvır zıvır eşyaları koymak için bir depo yapmaya karar veren adamın sıradaşı projesi görenleri hayrete düşürüyor. İşte eşyalarını koymak için yaptığı o İlginç depo projesi...

Dilovası'ndaki tarihi bina turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan rekonstrüksiyon ihalesiyle Dilovası'ndaki tarihi yapı kente kazandırılacak. Yaklaşık maliyeti 336 bin 210 TL olarak belirlenen ihaleye 2 firma katıldı.

Dilovası'ndaki tarihi bina restore edilecek!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan rekonstrüksiyon ihalesiyle Dilovası'ndakı tarihi yapı kente kazandırılacak. Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli Dilovası'nda restorasyon çalışmaları başlıyor!

Kocaeli genelinde tarihin canlandırılması, tarihi yapıların turizme kazandırılması adına birçok çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları için ihale düzenledi.

TOKİ'den Dilovası'na 1.418 konut!

TOKİ, Dilovası Köseler köyü bölgesinde 120.5 dönümlük alanda 1418 konutluk modern bir site yapmaya hazırlanıyor. Sitenin genel görünüşü böyle olacak.

TOKİ Dilovası Köseler projesinin ilk görselleri!

TOKİ, Kocaeli Dilovası ilçesine bağlı Köseler Köyü'nde 1.418 konutluk proje inşa edecek. İşte 20 milyon TL'ye malolacak TOKİ Dilovası Köseler Konutları'nın ilk görselleri...

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor!

İSU Genel Müdürlüğü, 45 milyon TL’ye mal olacak Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatını sürdürüyor. İki yılda işletmeye alınması hedeflenen arıtma tesisinin fore kazık ile temel güçlendirme ve perde beton çalışmaları yapılıyor.

Gebze’de 90 fabrika, atölye ve depo için yıkım kararı!

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde, Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan Balçık Mahallesi’nde yeni düzenleme ile ’Ticari lojistik alan’ ilan edilen arazilerde faaliyet gösteren irili- ufaklı 90 fabrika atölye ve depo için yıkım kararı alındı.

Dilovası'nda SİT alanları konuta açılıyor!

Dilovası'nda Tavşancıl sınırları içindeki SİT alanları konuta açılıyor. Başkan Ali Toltar geçmişte siyasi kaygılarla alınan kararın üzerine gittiklerini söyledi. Toltar toplu konut için TOKİ ve Kent Konut ile görüşmelerin olduğunu kaydetti.

Reysaş Serik'te lojistik depo inşa ediyor!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya Serik'te bir lojistik depo inşa ediyor.

Beyağa İnşaat ve Demir Çelik Malzemeleri Limited Şirketi Silivri Depo Şubesi açıldı!

Beyağa İnşaat ve Demir Çelik Malzemeleri Limited Şirketi Silivri Depo Şubesi, Bülent Murat Kocaağa Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 23 Ocak'ta kuruldu.

Dilovası kimyasal depo için ağaç kesimi Haberi

Dilovası kimyasal depo için ağaç kesimi

Sanayi kuruluşlarından kaynaklanan hava ve çevre kirliliğinin yanı sıra kanser vakalarıyla da adı sıkça gündeme gelen Dilovası’nda, bazı firmalar ilçedeki tek yeşil alan olan, ayrıca belediyenin yaptırttığı bir tesis, çocuk bahçesi ve mesire alanı bulunan Adatepe’nin tapulu arazileri olduğunu savunarak ağaçları kesmeye başladı. Daha sonra burada kimyasal tank depoları yapmaya başlayan firmalarla ilgili olarak ilçe sakinleri dava açtı. Çalışmalar durdurulmayınca Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği organizasyonuyla önce Adatepe’yi korumak adına buradaki mesire alanına çadır kurup nöbet tutmaya başladı. 


Ve müjdeli haber

Dernek Başkanı Ahmet Cebeci’nin 2009 yılında, çalışmanın yürütmesinin durdurulması, iptali ve ormanın eski haline getirilmesi istemiyle açtığı dava o dönemden bu yana sürüyordu. Davada Cebeci’nin geçtiğimiz hafta yaptığı yürütmenin durdurulmasıyla ilgili ek talep, mahkeme tarafından dikkate alınarak yürütmeyi durdurma...