28 / 04 / 2024

Dilovası'nda SİT alanları konuta açılıyor!

Dilovası'nda SİT alanları konuta açılıyor!

Dilovası'nda Tavşancıl sınırları içindeki SİT alanları konuta açılıyor. Başkan Ali Toltar geçmişte siyasi kaygılarla alınan kararın üzerine gittiklerini söyledi. Toltar toplu konut için TOKİ ve Kent Konut ile görüşmelerin olduğunu kaydetti.



Dilovası Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Tokat'ın başkanlığında gerçekleşti. 


Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ilçedeki konut ihtiyacının giderilmesi için SİT alanlarının konuta açılması için girişimleri olduğunu söyledi. Dilovası Belediye Meclisi'nin dün gerçekleşen şubat ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Toltar, "İlçemize yeni konutların kazandırılması için  TOKİ  ve Kent Konut ile diyalog içindeyiz. Hatta TOKİ üç yer belirledi bile. Ama geçmişte siyasi kaygılar ile SİT alanı ilan edilen yerler var. Bu arsaların bu konumları arsa sahiplerini de mağdur ediyor. Amacımız bu alanların konutlara açılması" dedi. Hatırlanacağı üzere Başkan Toltar'ın Ağrılılar Demeği'ni ziyaretinde de konu gündeme gelmiş, dernek başkanı Nihat Aba, Toltar'dan SİT alanlarının konuta açılmasını istemişti. 


BATI KAVŞAĞI'NDA ADETA SİL BAŞTAN 


Başkan Ali Toltar, Meclis toplantısı öncesi yaptığı konuşmada bu yıl içinde yapılacak çalışmalara değindi. Seçim döneminde başkanlığa seçildiğinde belediyenin tüm imkanlarını kamu yararına seferber edeceklerine dair taahhütleri olduğunu hatırlatan Başkan Toltar yapılması planlanan çalışma ve projelerden bir kısmını anlattı. Eynarca Kavşağı için ilk kazma mart ayında vurulacak. Batı Kavşağı ile ilgili düzenleme, Eynarca Kavşağı ile aynı anda başlayacak. (Bilindiği üzere KBB tarafından yapılan söz konusu çalışma KBB'nin sıfır kontrollü diğer müteahhit işlerinde olduğu gibi fiyasko aşamasına gelmiş, kamunun kaynağı yok yere heba edilmişti. Şimdi yine kamunun kaynağı ile kavşakta muhtemelen düzenleme yapılacak.) 


DENETİM'DE AYDEMİRİN YERİNE EKİCİ SEÇİLDİ 


Dilovası Belediyesi'nin dört AKP'li bir CHP'li meclis üyesinden oluşan denetleme komisyonunda mecburi değişime gidildi. Bir süre önce ağır bir rahatsızlık geçiren AKP'li üye Enver Aydemir sağlık sorunları gerekçesiyle komisyondan istifa etti. AKP Grubu, Aydemir'den boşalan görev için Mehmet Halil Ekici'yi önerdi. Kapalı oylama ile yapılan seçimde Mehmet Halil Ekici, 15 meclis üyesinin tamamının oyunu olarak denetleme komisyonu üyeliğine seçildi. 


Demokrat Gebze


Geri Dön