20 / 05 / 2024

Dilovası Tavşancıldaki tarihi bina ne olacak

Dilovası Tavşancıldaki tarihi bina ne olacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan rekonstrüksiyon ihalesiyle Dilovası'ndakı tarihi yapı kente kazandırılacak. Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaya Tavşancı tarafından kuruldu.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

TOKİ Kocaeli Dilovası alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kocaeli Dilovası alt gelir projesinde yer alan 138 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İstanbul'un şehir havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı İstanbul'daki metro hattına entegre edecek edilecek olan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılacağı tarih belli oldu. 

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosu 2020'de açılacak!

İstanbulluların merakla beklediği Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunda sona yaklaşılıyor. İnşaat çalışmaları hızla devam eden projenin açılış tarihi belli oldu. 

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılışı 29 Ekim 2019'da yapılacak.

Kocaeli Demirciler Konağı’nda sona gelindi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Demirciler Mahallesi’ndeki tarihi konağı yeniden inşa ediyor.

Tavşanlı TOKİ Orta Gelir Grubu başvuruları için son gün bugün!

TOKİ Kütahya Tavşanlı Orta Gelir Grubu projesindeki konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kocaeli Albay Sami Bey Evi restore edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tavşancıl’da bulunan tarihi Albay Sami Bey Evi'ni restore etti.

Tavşanlı TOKİ AGG kura tarihi!

Tavşanlı TOKİ AGG kura tarihi 31 Ocak 2017 olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular 7 Aralık 2016 – 20 Ocak 2017 tarihleri arasında kabul edildi.

Dilovası Tavşancıldaki tarihi bina ne olacak Haberi

Dilovası Tavşancıldaki tarihi bina ne olacak

Kent genelinde tarihin canlandırılması, tarihi yapıların turizme kazandırılması adına birçok çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları için ihale düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescilli tarihi bina aslına uygun bir şekilde yapılacak çalışmanın sonunda kente kazandırılacak. Yaklaşık maliyeti 336 bin 210 TL olarak belirlenen ihaleye 2 firma katıldı. İhalede Nomak İnşaat 351 bin 324 TL, Çağın İnşaat 335 bin TL teklif verdi. 



TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ 


Dilovası, Tavşancıl 1781 parselde yer alan sivil mimarlık örneği yapı, kentsel sit alanında ve koruma amaçlı imar planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleye iki firma katıldı. 2012 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan tarihi yapının restorasyonunun yapılması amacıyla yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından...