04 / 05 / 2024

Kocaeli Demirciler Konağı’nda sona gelindi!

Kocaeli Demirciler Konağı’nda sona gelindi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Demirciler Mahallesi’ndeki tarihi konağı yeniden inşa ediyor.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Demirciler Mahallesi’ndeki, mahalleyle aynı adı taşıyan tarihi konağını yeniden inşa ediyor. Geçmişle bugün arasında bir köprü olan tarihi bina, rekonstrüksiyon uygulamalarıyla hayat buluyor. Rekonstrüksiyon projesiyle tamamen yeniden oluşturulan tarihi yapının inşaatı tamamlandığında diğer tarihi dokular arasındaki yerini alacak.

İÇ YAPI ÇALIŞMALARI

Dilovası Demirciler Mahallesi’nde yer alan ve bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş yapı Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yenileniyor. Yapının iç duvarlarında alçı sıva imalatı sürüyor. Dış cephede ahşap yalı baskı kaplama imalatı ise tamamlanma aşamasına geldi. Yapının tavanlarında ahşap kaplama imalatı yapılıyor. Gömme dolap ek duvarlarının imalatı da tamamlanmak üzere.


KALEM İŞİ BEZEMELER

19.yüzyıl Osmanlı mimari örneği sergileyen yapı kalem işi bezemelerle de dikkatleri çekiyor. Yapı içindeki kalem işi bezemeler ve mimari üslup açısından Kocaeli’deki tek örnek olma özelliğine de sahip. Yapıdaki bu örneklerin yer aldığı bazı malzemeler de dikkatlice söküldü. Demirciler Konağı'nın yapımı tamamlanınca bezemeli eşyalar tekrar yerine konulacak.


 


Geri Dön