18 / 05 / 2024

demirciler konağı projesi kocaeli

demirciler konağı projesi kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Demirciler Mahallesi’ndeki tarihi konağı yeniden inşa ediyor.

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

TOKİ Tuzla Aydınlı Konaşlı projesi için düğmeye bastı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi,Aydınlı Mahallesi, Konaşlı Mevkii 508 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 27 Ağustos 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

TOKİ'den Niğde'ye hükümet konağı!

Konut üretimlerinin yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Niğde Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Belevi köy konağı açıldı!

Belevi köy konağı, misafirhane, yemekhane-düğün salonu, muhtarlık odası dernek odası projesi Kurban Bayramı'nın 2. günü tamamlanarak törenle açıldı...

5 yılda bitirilecek 5 bin köy konağı projesi TBMM'de!

5 yılda bitirilecek 5000 adet köy konağı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muş Hükümet Konağı ihalesi 4 Temmuz'da!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Muş Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Muş Hükümet Konağı ihalesi 26 Haziran'da!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Muş Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Bingöl Hükümet Konağı ihalesi 1 Nisan'da!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Bolu Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mahalle sakinleri bir araya geldi. Toplantıda proje hakkında detaylar konuşuldu.

Kocaeli Demirciler Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, restore çalışmaları tamamlanmak üzere olan Demirciler Konağı'nın tarihe ışık tutacağını söyledi.

Bingöl Hükümet Konağı ihalesi 15 Ekim'de!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

demirciler konağı projesi kocaeli Haberi

demirciler konağı projesi kocaeli


Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası Demirciler Mahallesi’ndeki, mahalleyle aynı adı taşıyan tarihi konağını yeniden inşa ediyor. Geçmişle bugün arasında bir köprü olan tarihi bina, rekonstrüksiyon uygulamalarıyla hayat buluyor. Rekonstrüksiyon projesiyle tamamen yeniden oluşturulan tarihi yapının inşaatı tamamlandığında diğer tarihi dokular arasındaki yerini alacak.

İÇ YAPI ÇALIŞMALARI

Dilovası Demirciler Mahallesi’nde yer alan ve bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş yapı Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yenileniyor. Yapının iç duvarlarında alçı sıva imalatı sürüyor. Dış cephede ahşap yalı baskı kaplama imalatı ise tamamlanma aşamasına geldi. Yapının tavanlarında ahşap kaplama imalatı yapılıyor. Gömme dolap ek duvarlarının imalatı da tamamlanmak üzere.


KALEM İŞİ BEZEMELER

19.yüzyıl Osmanlı mimari örneği sergileyen yapı kalem işi bezemelerle de dikkatleri çekiyor. Yapı içindeki kalem işi bezemeler ve mimari...