28 / 04 / 2024

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.



Bolu Gerede'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Gerede’nin çehresini değiştirecek Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesinde hafriyat çalışmaları hızlandırıldı. 

733 Milyon liraya İhale edilen projede, Sözleşmenin imzalanmasıyla beraber yer teslimi yapılarak. 

Bu kapsamda 1.Etap 236 Adet Konut, 154 Dükkân, 34 Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ile ilgili hafriyat çalışmaları ihaleyi alan firmalar tarafından başladı.

TOKİ tarafından paylaşılan ihale bilgilerine göre; Kentsel Dönüşüm Projesi 1.Etap 154 Adet Dükkân, 236 Adet Konut, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yer teslimin ardından 450 takvim günü içerisinde tamamlanacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “İlçemize hayırlı olsun, şükürler olsun hafriyat çalışmaları ile inşaat yapım çalışmaları başladı" dedi.

Zoru başardıklarına dikkati çeken Başkan Allar, "Süreç belki uzadı ama ülkemizin yaşadığı zorlukları herkes görüyor. İlk günden bugüne bizler bu projenin yapılacağına inandık ve bu yönde çalışmalarımızı titizlikle sürdürdük. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." diye ifade etti.

Bolu nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Gerede Belediyesine vermiş olduğu yetkiye istinaden, Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi noktasında fay hattı ve fay hattının kuzeyinde yer alan taşınmazların yıkımına dair, alanda bulunan yaklaşık 130 adet yapının yıkımı yapılmıştı. 

Yapım ihalesi ise 8 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi, kısa süre içerisinde yapım işi başlayacak. Güney kısım için İhale sürecinin tamamlanmasının akabinde yıkım çalışmaları başladı ve hızla sürüyor.

Ayrıca Mülkiyeti Gerede Belediyesi’ne ait Kapalı Halı Saha Binasında yapılan tadilat ve yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Kapalı Halı Saha Binası tadilatı kapsamında binanın çatı örtüsü, dış cephesi, zemin kaplamaları, halı saha bölümünde ise;  duş, wc, soyunma odaları ve saha zemini yenilendi. 

Binanın daha önce düğün salonu vb. etkinlikler için kullanılan ikinci katı ise, çocuk eğlence merkezi olarak dizayn edilerek hizmete sunulacak. 

Tamamlanan Tadilat yapımı sonrası halı saha ve çocuk eğlence merkezi için ihale süreci hazırlanmaya başladı. İhale süreçleri ayrıca Gerede Belediyesi tarafından ilan edilecek.

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş ne iş yapmaktadır?


Geri Dön