19 / 05 / 2024

dinazor iskeleti

dinazor iskeleti

Forum İstanbul AVM Jurassic Land kazıları devam ediyor. Her geçen gün yeni dinozor kemiklerine ve yumurtalarına rastlanıyor. Özellikle çocukların rağbet ettiği kazı aktiviteleri her gün yepyeni keşiflere pencere açıyor...

Varol Tezmen'den Küba'ya iltica girişimi!

Konut satış piyasasının "dinazor" müdürlerinden Varol Tezmen'in Küba'ya iltica girişiminde bulunduğu öğrenildi…

Osmancık'taki metruk eve sağlam raporu mu verildi?

Osmancık ilçe merkezinde her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan metruk bir eve Kırıkkale İdare Mahkemesi tarafından 'iskeleti sağlam ve herhangi bir tehlike oluşturmuyor' gerekçesiyle yıkım izni verilmediği ileri sürüldü.

Vodafone Arena'da zemin çalışmaları 15 Ocak'ta başlıyor!

Vodafone Arena'da ana çatı iskeleti sorunsuz bir şekilde yerine oturtulurken gözler 15 Ocak'tan itibaren başlayacak olan zemin çalışmalarına çevrildi. Beşiktaşlı yönetici Umut Güner, Vodafone Arena'nın zemini için kusursuzu aradıklarını söyledi.

Vodafone Arena'da çatı çelik iskeleti yerine kaldırıldı!

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'de yapımı devam eden stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti yerine kaldırıldı. Çatının tamamlanmasıyla yeşil sahanın yapım işlerine başlanacak.

Beşiktaş Vodafone Arena'dan son fotoğraflar!

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin ilk akıllı ve çevreci stadyumu olma özelliğini taşıyan Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti kaldırılıyor.

Vodafone Arena'nın çatı iskeleti kaldırılıyor!

Başiktaş'ın Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti kaldırılması başlıyor. Şu anda 80 santimetre yüksekte bekletilen çatı iskeletletinde son kontroller tamamlandı.

Vodafone Arena'da son durum ne?

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti yerden yükselmeye başladı.

Vodafone Arena'da kritik haftaya girildi!

Vodafone Arena'nın yapımının durdurulmasına neden olan çatı inşaatında son aşamaya gelindi. Çatı iskeleti, önce 20 cm yüksekliğe kaldırılacak, ardından 1 hafta içinde yerine oturtulacak.

Vodafone Arena'da çatı çelik iskeleti yerine kaldırılıyor!

Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeletinin yerine kaldırma işlemi başladı. Çatı iskeleti altındaki iskeleler sökülürken çatı önce 20 cm yüksekliğe kaldırılacak.

Vodafone Arena'nın çatı iskeleti için çalışmalar başladı!

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeletinin yerine kaldırılması için düğmeye basıldı.

Vodafone Arena'da çelik çatı iskeleti tamamlandı!

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı iskeletinin yerine kaldırılması için düğmeye basıldı. Halatlara yük bindirilerek başlanan çatı kaldırma işleminde hidrolik pompalar kullanılıyor.

Vodafone Arena'nın çatısı yükselmeye başladı!

Halatlara yük bindirilerek başlanan çatı kaldırma işleminde hidrolik pompalar kullanılıyor. Türk bayrağı asılan çatı iskeleti ilk aşamada 20 santimetre kaldırılarak daha önceden takılan 36 bin civata tekrar sıkılacak.

Vodafone Arena'dan iyi haber!

YAPIMI süren Vodafone Arena'dan iyi haber geldi. Vodafone Arena Statik Proje Mühendisi ve çatı inşaatını yapan firmanın genel müdürü Selçuk İz, "Çatı inşaatının iskeleti tamamen kapatıldı ve monte edildi. " dedi.

dinazor iskeleti Haberi

dinazor iskeleti

Forum İstanbul AVM’nin temel kazıları sırasında rastlanan kemiklerin uluslar arası otoritelerce dinozor kemikleri olduğu belirlenmiş ve yapılan araştırmalarda Dünya’da hala yaşayan dinozorların var olduğu anlaşılmıştı. Türünün son örnekleri olan yeryüzünün bu en görkemli canlıları, Jurassic Land adı verilen adada kurulan bilim merkezinde koruma altına alınmış ve Jurassic Land ziyaretçilerin akınına uğramıştı.

70 dinozor replikasının yer aldığı Jurassic Land’daki macera farklı dönemlere ait iskeletler, dinozor yumurtaları, rölyefleri ve hareketli görsellerinin yer aldığı müzeyle başlıyor ve ülkede eşi benzeri olmayan sinema deneyimiyle devam ediyor. Türkiye’nin en büyük dört boyutlu, altı efektli sineması olan Juracopterle dinozorların dünyasını keşfettikten sonra, bu macera dolu tur beş ayrı üniteden oluşan bilim merkezinin de üzerinde bulunduğu tropik adada son buluyor.

2011 yılında hizmete giren ve açıldığı günden bu...