06 / 05 / 2024

Dış gelişmeler Türkiye

Dış gelişmeler Türkiye

Türkiye aldığı kaynaklarla çok güzel beton altyapı yatırımları yaptı, insan kaynağına ve ekonomiye gereken yatırımları yapmadı. Bugün Türkiye’nin dış piyasalar ile entegrasyonunda inandırıcılık sorunu var.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Alfa Romeo Tonale Türkiye’de! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Bugün düzenlenen lansmanda Türkiye'de satışa çıkacak olan Alfa Romeo Tonale modelinin fiyatı ve özellikleri açıklandı. İşte Alfa Romeo Tonale 2022 Eylül güncel fiyat listesi...

Dış gelişmeler Türkiye Haberi

Dış gelişmeler Türkiye

1 Kasım’daki erken seçimlere hazırlanan Türkiye’de ulusal güvenlikle ilgili endişeler artarken, ekonomi cephesindeki öncü göstergeler de alarm vermeye başladı.


Tüm bu yaşananlar, yerli ve yabancı yatırımcıların geleceğe bakış ve ekonomiye güven noktasında Türkiye ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerinin artmasına yol açıyor. 


Dün, Türk ekonomisinin en deneyimli bankacılarından İş Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ile İstanbul’daki İş Kuleler’de bulunan ofisinde bir araya gelerek tüm bu konuları masaya yatırdık.


“Birçok insanımız ölüyor” diyen Ersin Özince, ülkede huzur bulunması, gerginliğin sona ermesi, işlerin rayına girmesi için “Türkiye’nin yeniden çıkış yapabilmesi şart” diyor.


Özince, Türkiye’deki son gelişmeler, ekonomiyle ilgili öngörüler ve global piyasalarda yaşananlarla ilgili sorularımızı yanıtladı...


İyi yarınlar için...


Ülkemizde yaşanan terör olaylarının şiddeti arttı. Nereye gidiyoruz, siyaset ve ekonomide neler bekliyorsunuz?


Hepimiz bu huzursuzluğu, kimimiz şu anda...