29 / 04 / 2024

Diyarbakır Batman siirt Kalkınma Projesi

Diyarbakır Batman siirt Kalkınma Projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in koordinatörlüğünde yürütülen DBSKP kapsamında 7 yılda 3 ilde 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti, 7 yılda 432 projeye toplam 7,29 milyon lira hibe ödemesi yapıldı.

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Diyarbakır Bismil Otogarı 2018'de açılacak!

Diyarbakır-Batman çevreyolunda toplam 32 bin 750 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Bismil Otogarı’nın çalışmaları sürüyor.

Batman Diyarbakır Caddesi'ne yürüyen merdivenli üst geçit yapılacak!

Diyarbakır Caddesi yoğunlaşan trafikte karşıdan karşıya geçmede sorun çıktığını belirten vatandaşlar Yürüyen merdivenli üst geçit istediler. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar "buraya kesinlikle üst geçit yapılmalıdır. dedi.

Tekzen Diyarbakır'da mağaza açacak!

Tekzen, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki büyümesini Diyarbakır’da 24 Temmuz’da açacağı ikinci mağazasıyla sürdürüyor. Tekzen'in Elazığ, Malatya, Kars, Bitlis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Siirt’te de mağazaları bulunuyor.

Diyarbakır Şeytan Köprüsü misafirlerini bekliyor!

Batman’ın Sason ile Diyarbakır’ın Kulp ilçeleri arasında bulunan ve uzun yıllar vatandaşların ulaşımını sağlayan ’Şeytan Köprüsü’, ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Ziyaretçiler, köprünün, turizme açılmasını istiyor.

Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağış geliyor!

Uyarıya göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görülecek yağışların, Diyarbakır, Batman, Siirt, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevreleriyle Mardin'in kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor...

TOKİ Batman ve Diyarbakır'da okul inşa edecek!

Batman Merkez Kohikan Köyü 1'er Adet 24 Derslikli Anadolu Lisesi ve Diyarbakır Yenişehir Sanayi Mah 1 Adet 32 Derslikli İlköğretim Okulu İnşaatları yapım işi açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in koordinatörlüğünde yürütülen DBSKP kapsamında 7 yılda 3 ilde 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti, 7 yılda 432 projeye toplam 7,29 milyon lira hibe ödemesi yapıldı.

TOKİ, Diyarbakır ve Batman'daki statların inşasına başlıyor!

TOKİ, Diyarbakır ve Batmanda inşa edeceği statların inşaatlarına başlıyor. TOKİ'nin inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyumla Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki en büyük statlarından birine kavuşmuş olacak.

TOKİ Diyarbakır ve Batman'da stadyum inşaatlarına başlıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Diyarbakır ve Batman'da inşa edeceği stadyumlar için düzenlediği ihaleleri tamamlayarak inşaatlarına başlıyor.15 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanında kapalı yüzme havuzu da inşa edecek...

TOKİ, Diyarbakır ve Batman'da stat inşaatlarına başlıyor!

TOKİ, Diyarbakır ve Batman stadyumlarının ihalelerini tamamlayarak inşaatlarına başlıyor. Böylece Diyarbakır, 33 bin kişi kapasitesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki en büyük statlarından birine kavuşuyor.

Vodafone Diyarbakır Santral Merkezi’ni, 19 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdi!

Vodafone Diyarbakır Santral Merkezi’ni, 19 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdi. Merkez, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Malatya, Elazığ, Mardin ve Adıyaman olmak üzere toplam 9 şehirde hizmet vermeye başladı.

Diyarbakır Batman siirt Kalkınma Projesi Haberi

Diyarbakır Batman siirt Kalkınma Projesi


Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) kapsamında 3 ilde 7 yılda 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in koordinatörlüğünde Bakanlar Kurulu kararıyla yatırım programına alındıktan sonra Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) ile imzalanan anlaşmayla hayata geçirilen projede gelinen aşama sonunda hibe oranı yüzde 50'den yüzde 70'e yükseldi.


Diyarbakır, Batman ve Siirt'te uygulanan 37 milyon dolar bütçeye sahip projeyle Türkiye'nin ulusal kırsal kalkınma stratejileri, plan ve programları doğrultusunda, tarımsal üretim ve gelir düzeyinin artırılması, sosyal altyapı ve üretime ilişkin altyapının geliştirilmesi, kırsal kesimdeki yoksul vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.


- Entegre Kalkınma Projesi 


Proje idarecisi Murat Akbaş, AA muhabirine, Türkiye tarımının Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'nci sıraya yükseldiğini hatırlatarak, böylesine büyük bir başarıya imza atan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'in,...