04 / 05 / 2024

Diyarbakır cami inşaatı

Diyarbakır cami inşaatı

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

22 yıldır tamamlanamayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı 2021'de bitecek!

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 22 yıldır tamamlanamayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının 2021'de bitirileceği açıkladı. 

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesi Uzuntarla’da hayata geçireceği kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Gölcük Yazlık Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi!

Kocaeli'nin Yazlık bölgesinde ikamet eden ve binaya yakın bölgede bulunan vatandaşların kullanacağı Yazlık Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı için protokol imzalandı

22 yıldır bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının tamamlanabilmesi için TMSF Başkanı Gülal ile Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen arasında protokol imzalandı...

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır cami inşaatı Haberi

Diyarbakır cami inşaatı

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Kayapınar ilçesinde cami yapımı için belirlenen alanların farklı amaçlarla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvuru yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan dönemde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, merkez Kayapınar ilçesindeki 5 alan imar planında cami inşaatı için belirlendi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen HDP'li belediye yönetimince, imar planında park ve dini tesis alanıyken sadece park alanı yapılmak üzere hazırlanan nazım imar planında değişiklik yapılması için 21 Haziran'da belediye meclisi kararı alındı.

"Yürütmeyi durdurma talebimiz kanuni açıdan zorunluluk arz etmektedir"

Valilik, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu kararının mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması talebiyle Diyarbakır Nöbetçi İdare Mahkemesine başvuru yaptı.

Mahkemeye sunulan dilekçede, imar planındaki sosyal ve teknik altyapı alanının...