05 / 05 / 2024

Diyarbakır dicle elektrik sorunu

Diyarbakır dicle elektrik sorunu

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm çıkmazı!

Diyarbakır Yenişehir'de Fiskaya olarak bilinen Dicle ile Feritköşk Mahallelerinin yıkılacağı tartışmaları uzun zamandır gündemde. Vatandaşlar evlerini satmayacaklarını belirtti.

Diyarbakır için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

Dicle Elektrik’in hizmet binası yıkıldı!

5 yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Batman Beşeri Belediyesi, Dicle Elektrik’e ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı.

Diyarbakır Yenişehir'de 200 alan riskli ilan edildi!

Diyarbakır Yenişehir'de Dicle ve Feritköşk Mahalleleri'nde 200 alanda riskli alan kararı alındı. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı'ndan Diyarbakır'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Bölde Kan Merkezi Müdürlüğü Binasının İnşaat, Elektrik, Makina ve Soğuk Odalar Tadilat, Bakım, Onarım Hizmeti Alımı ihale ediyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Diyarbakır'a Türkiye'nin 3'üncü açık öğretim fakültesi geliyor!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Türkiye'nin 3'ncü açık öğretim fakültesini inşa ediceklerinin müjdesini verdi. Gül, birçok projesinin olduğunu da belirtti.

Diyarbakır'a yeni sağlık kampüsü geliyor!

DÜ Rektörü Prof. Dr. Gül, "Dicle Üniversitesinin yapacağı çalışmalarla Diyarbakır, yeniden Ortadoğu'nun kültür ve medeniyet başkenti haline gelecek." dedi.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Diyarbakır dicle elektrik sorunu Haberi

Diyarbakır dicle elektrik sorunu


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.


Tanal önergesinde "Kamu hizmeti, idarenin görevini yerine getirmek üzere üstlendiği kamu yararına dönük bir faaliyet olarak ele alınmaktadır. Bu faaliyet kendine özgü bir hukuki rejime sahiptir. Bu hukuksal rejim, yürütülürken uyulması gereken ilkeler bakımından ve hangi usullerle yürütülmesi gerektiği konusunda bir özgülük göstermektedir. Kamu hizmetinin konusu ise, toplumun gündelik ihtiyaçlarını karşılamak için idarece sunulan edimler ve bu edimlerin düzenli, sürekli ve nesnel bir şekilde sunulması için yapılan düzenlemeler oluşturur." dedi.


Elektrik üretimi, dağıtımı ve iletimi kamu hizmetin niteliğini taşıdığını belirten Tanal "Elektrik piyasası faaliyetlerinin arz güvenliğini ve kamu hizmeti gerekliliklerini sağlayacak uyum içinde yürütülmesi adına düzenleme,...