05 / 05 / 2024

Diyarbakır elektrik sorunu

Diyarbakır elektrik sorunu

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır Bismil ve Çeltikli'de iskan sorunu çözülüyor!

TBMM'ye sunulan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Diyarbakır Bismil ve Çeltikli'de yaşanan iskan sorununun çözülmesi öngörülüyor..

Türk Kızılayı'ndan Diyarbakır'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Bölde Kan Merkezi Müdürlüğü Binasının İnşaat, Elektrik, Makina ve Soğuk Odalar Tadilat, Bakım, Onarım Hizmeti Alımı ihale ediyor.

Diyarbakır Kocaköy'ün yol sorunu çözüldü!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt, stabilize, sathi kaplama ve kilitli parke taşı çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Kayapınar Köy Pazarı inşaatında son durum!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından yapımına başlanan Köy Pazarı satış alanı inşaatında sona gelindi. Pazarda köylüler, kadınlar ve ürettikleri ürünleri halka satma konusunda pazar sorunu yaşayan için yeni gelir kapısı olacak.

Diyarbakır'ın elektrik sorunu TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Diyarbakır Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşme bedeli 23 milyon avro olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yüzde 97’sini tamamladı, tesisin elektrik enerji ihtiyacının metan gazından elde edilmesi planlanıyor.

Diyarbakır'daki lüks sitelerde kaçak elektrik denetimi yapıldı!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. DEDAŞ bu sitelerin elektrik tesisinden sorumlu teknisyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'daki 11 sitede kaçak elektrik hattının olduğu tespit edildi!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. Karagüzel: "Müteahhitler, siteleri denetleyen yapı denetim firmaları hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Diyarbakır'da yeni yapılan lüks sitede kaçak elektrik şoku!

Diyarbakır’da yapımı yeni tamamlanan lüks sitelerin bazılarına inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı. Bölgeden gelen ihbarları değerlendiren ekipler, harici elektrik hatlarını ortaya çıkardı.

Diyarbakır'daki elektrik kesintilerine yürütmeyi durdurma kararı!

Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi DEDAŞ'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi.

Diyarbakır'da elektrik krizi çözüldü!

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) arasındaki gerginlik sona erdi. Mahkeme de, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurdu.

Diyarbakır elektrik sorunu Haberi

Diyarbakır elektrik sorunu


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.


Tanal önergesinde "Kamu hizmeti, idarenin görevini yerine getirmek üzere üstlendiği kamu yararına dönük bir faaliyet olarak ele alınmaktadır. Bu faaliyet kendine özgü bir hukuki rejime sahiptir. Bu hukuksal rejim, yürütülürken uyulması gereken ilkeler bakımından ve hangi usullerle yürütülmesi gerektiği konusunda bir özgülük göstermektedir. Kamu hizmetinin konusu ise, toplumun gündelik ihtiyaçlarını karşılamak için idarece sunulan edimler ve bu edimlerin düzenli, sürekli ve nesnel bir şekilde sunulması için yapılan düzenlemeler oluşturur." dedi.


Elektrik üretimi, dağıtımı ve iletimi kamu hizmetin niteliğini taşıdığını belirten Tanal "Elektrik piyasası faaliyetlerinin arz güvenliğini ve kamu hizmeti gerekliliklerini sağlayacak uyum içinde yürütülmesi adına düzenleme,...