29 / 06 / 2024

Diyarbakır ev onarımı

Diyarbakır ev onarımı

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından tarihi surları, camileri, kiliseleri, evleri ile turistlerin ilgi gösterdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlendiği saldırılar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Akıllı ev onarım hizmetlerinde yeni platform: Yars

Evlerini yenilemek, onarım ve bakım problemlerini çözmek isteyen ev sahipleri ile kiracılar için kurulan YARS, günümüz insanının ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Emlak komisyonuna sınır ev alacaklara müjdeli haber oldu!

Emlak sektöründe alım satım komisyonlarına yüzde 4 sınırı getirilmesi ev alacaklar için müjdeli bir haber oldu. 

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm tam gaz devam!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde yıkım çalışması devam ediyor.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Diyarbakır OSB'ye 390 milyon TL'lik yatırım!

Diyarbakır'da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar sıraya girdi. Diyarbakır OSB için 30 firma, 390 milyon TL'lik yatırım çalışması yapıyor.

Diyarbakır'a 400 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 400 milyon liralık yatırım hayata geçecek. DİSKİ tarafından yapılacak yatırıma Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından da destek sağlanacak.

Diyarbakır'daki spor tesisleri yenileniyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki spor tesislerini de bakım ve onarımını yaparak yeniliyor.

Diyarbakır Alipaşa ve Lalebey'de dönüşüm yıkımları başladı!

Diyarbakır Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yıkım çalışmaları başladı. Mahalledeki evlerin yıkım kararı kentsel dönüşüm kapsamında alındı.

Türk Kızılayı'ndan Diyarbakır'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Bölde Kan Merkezi Müdürlüğü Binasının İnşaat, Elektrik, Makina ve Soğuk Odalar Tadilat, Bakım, Onarım Hizmeti Alımı ihale ediyor.

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Diyarbakır'da Kan Merkezi Müdürlüğü Binası inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da Kan Merkezi Müdürlüğü Binası inşaat ihalesi düzenliyor. İhale 5 Mayıs'ta yapılacak..

Diyarbakır ev onarımı Haberi

Diyarbakır ev onarımı

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından tarihi surları, camileri, kiliseleri, evleri ile turistlerin ilgi gösterdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlendiği saldırılar nedeniyle zor günler geçiriyor. İlçede, örgüt mensuplarının hendek kazması, barikat kurması, sokaklara patlayıcı yerleştirmesi sonucu birçok ev ve iş yerinde hasar meydana gelirken, vatandaşlar günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor.  İlçede örgüt mensuplarının uzun bir süre zorla girdikleri evlerde barınması, birçok sokak ve mahallede hendek kazıp barikat kurması, bombalı tuzaklama yapması, sokakların üzerini branda ile örtmesi yaşamı felç etti. Düşük gelirli ailelerin yoğun olarak yaşadığı ilçede, vatandaşlar silah ve bomba seslerinden uzak, korkmadan, günlük yaşamlarının kesintiye uğramadığı mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamak istemelerine rağmen terörist saldırılar nedeniyle yaşamları adeta kabusa döndü. Kazılan hendek ve kurulan barikatlardan...