28 / 04 / 2024

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.



Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da inşaatı süren yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içinde açılacağını bildirdi.

Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın birçok STK ve devletin her kurumuyla yakın iş birliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Bursa ve Diyarbakır da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yeşilay'ın 101 yıldır bağımlılıkla mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Öztürk, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'yle (YEDAM) Türkiye genelinde hizmet verdiklerini ifade etti. 

Yeşilay'ın önleyicilik hizmetlerinin yoğun olarak devam ettiğini anlatan Öztürk, 2013'te yapılan bir tüzük değişikliğiyle Yeşilay'ın önleme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra geniş kapsamda tedavide de işin içinde olması gerektiğiyle ilgili kararlar alındığını belirtti.

Bursa ve Diyarbakır da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Psikososyal desteklerin sağlanacağı yatılı ve ayakta tedavi merkezleri açma planımız ortaya çıktı. 2015'te bir pilot çalışma ile başladık. Türkiye genelinde şu an 100 merkezde hizmet veren YEDAM'larla devam ediyor. Bursa ve Diyarbakır'da inşaatı devam eden yatılı rehabilitasyon merkezimiz var. Kısa süre içerisinde onları da açmış olacağız."

YEDAM'larda bağımlılık tedavisi alanında hizmet verdiklerini söyleyen Öztürk, burada hem danışmanlık hizmeti hem de psikososyal destek sağladıklarını açıkladı. 
 


Geri Dön