05 / 05 / 2024

Diyarbakır hasar tespit

Diyarbakır hasar tespit

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde belediye ekiplerince yapılan incelemede 30 binada hasar tespit edildi. Yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı bir bina tahliye edildi.

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Artvin Yusufeli'nde 193 bağımsız bölümde hasar tespit edildi!

Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde, 52'si konut, diğerleri de ahır, samanlık, dükkan ve okula ait bir eklenti olmak üzere 193 bağımsız bölümde hasar tespit edildi.

İzmir'de 109 bin 921 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır" dedi.

İzmir'de 61 bin 735 binada hasar tespit çalışması tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla 61 bin 735 binada, 348 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır." dedi.

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İzmir'de 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu açıkladı.

Trabzon'da sel ve heyelanın ardından hasar tespit ediliyor!

Trabzon'daki sel ve heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Devletimiz her konuda gerekeni yapacak ve yaraları saracaktır'' dedi.

Elazığ'da hasar tespit raporlarına 17 binin üzerinde itiraz yapıldı! 

Elazığ’da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda yapılan hasar tespit çalışmalarında, 263 yıkık , 7 bin 698 ağır hasarlı, bin 540 orta hasarlı bina olduğu belirtildi. Depremzedeler, hasar tespit raporlarına itiraz etti...

Manisa Akhisar'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Sabah saat 05:43'te merkez üssü Akhisar olan 4,8 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Depremin hissedildiği mahallelerde yaşayanlar, eğitim öğretimin çadır veya konteyner sınıflarda yapılmasını istediklerini ifade etti...

Banu Aslan Can: Hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya'yı ziyaret etti. Banu Aslan Can,"Hasar tespit çalışmalarını en hızlı şekilde bitireceğiz" dedi...

Diyarbakır hasar tespit Haberi

Diyarbakır hasar tespit

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nce Elazığ depremi sonrasında ilçede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Birçok eski yapıların olduğu Fatih, Şeyh Şamil, Kaynartepe, 5 Nisan ve Muradiye mahallelerinde 30 binde hasar tespit eden Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, kullanılamayan hale gelen ve yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı binayı boşalttı.

Hürriyet Gazetesi'nde Bağlar ilçesinin en büyük sıkıntının ruhsatsız ve kaçak yapılaşma olduğundan bahseden Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü görevlisi Fırat Kılıç, "24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrasında bölgemizdeki birçok yapıda hasar oluştu. Bizi sevindiren durum çökme, can kaybı ve yaralanma olmaması. Eski Bağlar olarak bildiğimiz bölgemizde yapıların çoğu mühendislik hizmetinden yoksun olduğu için ciddi tehlike arz ediyor. Deprem sonrası bize gelen ihbarları değerlendirdik, 30 hasarlı yapı tespit ettik. Bunlarla ilgili hasar tespitlerini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne iletiyoruz....