27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.



Kahramanmaraş merkezli depremlerin altıncı ayı kapsamında depremden etkilenen illerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırladığı, 6 Ağustos'a kadar sürecek haber dosyasının dokuzuncu bölümünde Diyarbakır'da yürütülen çalışmalar değerlendirildi. 

Biri boş olmak üzere toplamda 7 binanın yıkıldığı, 411 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 250 kişinin yaralı kurtarıldığı  Diyarbakır'da yaralar sarılmaya devam ediyor.

 Diyarbakır da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

6 BİN 40 KONUTUN 32 BLOĞUN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI!

TOKİ'nin Merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde  5 etap halinde 321 bloktan oluşan 6 bin 40 konutun inşa çalışmaları hızla sürüyor.

32 bloğun kaba inşaatında çalışmalar tamamlanırken, bir blokta örnek daire hazırlandı. Kapısı, pencereleri, duş sistemi ve banyo ile mutfak mobilyaları yerleştirilen daireye oturma grubu, yatak odası, çocuk ve genç odası takımları da konuldu. Öte yandan Çermik ilçesinde de 15 bloktan oluşan 238 deprem konutunun inşaat çalışmalarına başlandı.

 Diyarbakır da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

5 BİN 478 AĞIRLI HASARLI BİNA!

Diyarbakır'da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğün tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında 14 bin 656 bağımsız birime denk gelen ağır hasarlı 5 bin 478 bina olduğu belirlendi. Yıkımı netleşen 5 bin 454 birim için ihale yapıldı. İhalesi tamamlanan yapıların bir ay içerisinde yıkımının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

DEPREMZEDELERE KİRA YARDIMI!

Diyarbakır'da evleri oturulamayacak halde hasar gören 16 bin 466 afetzedeye AFAD tarafından toplam 230 milyon 214 bin lira kira yardımı yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"nden yararlanmak için ildeki başvuru sayısı da 3 bin 248 oldu.

Konteyner kentte kalan depremzedelerden Mehmet Şahin, AA muhabirine, afetzedeler için  yapılan yardımlardan memnuniyet duyduklarını söyleyerek,  geldikleri günden itribaren devlet bütün imkanlarını kullanğını aktardı.

15 günde bir erzak veriliyor, klimamız var diyen Şahin  Belediyelerden AFAD'a kadar gerekeni yapıyorlar  ifadelerini kullandı. Öte yandandan deprem konutlarının inşa çalışmalarının hızla sürmesinden mutluluk duyduklarını da dile getirdi. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

SON DAKİKA! 10 dakika içinde tam 3 deprem birden oldu!

Şanlıurfa'daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!

Geri Dön