27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 



Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz'e göre Konya dahil Türkiye'nin hiçbir şehri deprem konusunda risksiz değil. Suskun fayların varlığının tehlike yaratttığını söyleyen Tüysüz, Adana'nın riskli faylarla çevrili olduğunu ve yapı stokunun iyi olmadığına değindi. 

Dün Konya'da 5 büyüklüğündeki depremin ardından  İzmir  ve Erzurum da depremler meydana geldi.  Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken, uzmanlar, Türkiye'nin risksiz olduğu düşünülen şehirlerinde dahi dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

6 Şubat depremlerinin stres yüklediği faylar konusunda uyarılarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bundan sonra yapılan hesaplamalarda bazı bölgelerde stres transferi tetiklemekte olabileceğini gösterdi.

 Prof. Dr. Okan Tüysüz den korkutan deprem uyarısı! Türkiye nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

ÇOK SAYIDA FAY VAR

Bu bölgede depremin olacağını söyleyen Tüysüz, bunlardan birinin Çardak- Savrun bölgesinde yani sürgü Elbistan'a ve Kozan'a kadar burada çok sayıda fay hattının olduğunu söyledi. 

Sismolojik olarak Konya'nın sakin bir yapısı olduğu iddialarına doğru bir düşünce olmadığını belirten Tüysüz, "Türkiye'de bilinen 85 deprem tane deprem üretme potansiyeli olan fay var. Konya'nın içerisinden diri fay var." diye konuştu.

Tüysüz, şöyle devam etti: "Adana'nın konumuna baktığımız zaman çevresi faylarla çevrili. Bugün olmazsa başka bir fay, 50-100 yıl içinde  Adana  kötü zmeiniyle gelecekte etkilenecek bir bölgedir.

Bingol Yedisu uzun zamandır 1700'den bugüne deprem olmamış Kuzey Anadolu'nun kırılmamış parçası. 7,2-7,3 deprem üretebilir. Kırılırsa Erzincan, Bingöl ve Tunceli'de ciddi etki yaratacaktır." dedi. 

KONYA'DA 6,5 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Kamil Akın Konya için 6,5 şiddetinde deprem beklediğini söyledi. 

Akın, bağımsız bir deprem olduğu için daha büyük bir deprem beklemediklerini  fakat fay zonu tam bir şekilde kırılırsa 6-6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğinin altını çizdi.
 

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Detayları AFAD duyurdu: Çok sayıda ilde hissedildi


 


Geri Dön