28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Deprem beklenen kentlerde bu asla yapılmamalı!

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Deprem beklenen kentlerde bu asla yapılmamalı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medyada sıkça deprem uyarıları ve tavsiyeleri paylaşan bir isim olarak dikkat çekiyor. Son ABD depremini örnek göstererek, Tüysüz çarpıcı bir hatırlatmada bulundu. İşte, Okan Tüysüz'ün depremle ilgili yorumları...



Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremle ilgili uyarılarını ve tavsiyelerini sosyal medya üzerinden sıkça paylaşıyor. Son olarak, ABD'de yaşanan bir deprem olayını örnek göstererek çarpıcı bir hatırlatmada bulundu. 15 Temmuz 2023 tarihinde Alaska Yarımadası bölgesinde meydana gelen ve ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'na (USGS) göre 7,4 büyüklüğünde olan deprem, Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün uyarılarının önemini bir kez daha gösterdi.

SONDAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede oldu? Az önce sallandık mı? 8 Temmuz 2023!Depremin ardından ABD Tsunami Uyarı Sistemi, bir tsunami tehdidi yayınladı ve USGS, depremin 9,3 km derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. Neyse ki, deprem sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır, ancak bu durumun Alaska'daki düşük nüfusla ilişkili olduğu düşünülmektedir.


Geri Dön