08 / 06 / 2024

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Deprem beklenen kentlerde bu asla yapılmamalı!

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Deprem beklenen kentlerde bu asla yapılmamalı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medyada sıkça deprem uyarıları ve tavsiyeleri paylaşan bir isim olarak dikkat çekiyor. Son ABD depremini örnek göstererek, Tüysüz çarpıcı bir hatırlatmada bulundu. İşte, Okan Tüysüz'ün depremle ilgili yorumları...



Bu olay üzerine Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Alaska'da 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve muhtemelen hiçbir kayıp olmamıştır çünkü nüfus yok. Bu durumdan çıkarılacak önemli bir ders var: Deprem beklenen yerlerde nüfus artırılmamalıdır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA DEPREMLER: En son deprem nerede oldu? Az önce deprem mi oldu? 5 Temmuz 2023 son deprem!Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün bu uyarısı, deprem riski taşıyan bölgelerdeki yerleşim politikalarının gözden geçirilmesi gerektiği konusunda önemli bir hatırlatma niteliği taşımaktadır. Deprem tehlikesi altında olan bölgelerde nüfus artışının kontrol altında tutulması ve riskin azaltılması için uygun tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır.

Deprem konusunda toplum bilincinin artırılması ve yetkililer tarafından doğru önlemlerin alınması, can ve mal kayıplarını en aza indirmek için hayati öneme sahiptir. Prof. Dr. Okan Tüysüz gibi uzmanların uyarılarını dikkate almak ve deprem riski taşıyan bölgelerde gereken tedbirleri almak, gelecekte olası felaketlerin etkisini en aza indirebilir ve halkın güvenliğini sağlayabilir.


Geri Dön