29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Elazığ'daki 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. . Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 7,2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi.



Elazığ'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Batman illerinden de hissedildi. Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Depremi, artçı sarsıntı olarak değerlendirmenin mümkün olduğunu söyleyen Tüysüz, bölgeyi uyardı. Tüysüz bölgeye, "7.2 büyüklüğünde bir deprem üretme olasılığı var" uyarısını yaptı.

ELAZIĞ'DA 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Elazığ'da saat 03.25'de yerin 13.83 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 

Deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Batman illerinden de hissedildi. Depremdebn sonra olumsuz bir durum olmadığı, saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

DEPREM UZMANINDAN DEPREN YORUMU SON DAKİKA

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Tüysüz, meydana gelen depremi artçı olarak değerlendirmenin mümkün olduğunu söyleyerek; "Bölgede en önemli ve tehlikeli olarak gördüğümüz Bingöl Yedisu fayı var" ifadelerini kullandı ve bölgeye 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu. 

''7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ÜRETME OLASILIĞI VAR''

Tüysüz: "24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin etki alanı içindeki bir bölge. Artçı deprem olarak değerlendirmek mümkün. Bölge hem 2020 depremiyle hem de geçtiğimiz yıl yaşadığımız 6 Şubat depremiyle sıkışan ve gerilen bir bölge. 2020'de enerjisi boşaldığı için büyük bir deprem beklemediğimiz bir yöre.

Bölgede en önemli ve tehlikeli olarak gördüğümüz Bingöl Yedisu fayı var. Kuzey anadolu fayının 1700'lü yıllardan bu yana kırılmamış o yöredeki en önemli parçası. 7,2 büyüklüğünde bir deprem üretme olasılığı var. Ancak bu depremin onunla bir bağlantısı yok.

Yedisu fayı Elazığ'ın biraz doğusundan Karlıova'ya doğru uzanan bir fay parçası. Bunun üzerinde bir deprem beklentimiz var. Onun dışında yöre riskli bir bölge. Çok sayıda fay parçası barındıran bir bölge. En fazla dikkat edilmesi gereken yörelerden bir tanesi." dedi.

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

AFAD duyurdu: Muğla'da 4.3 şiddetinde deprem oldu!

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Geri Dön