28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...



6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7'den büyük depremde büyük yıkım oluştu ve 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye'deki fay hatlarının neredeyse tümü hareketlendi. Ülkenin dört bir yanından her gün irili ufaklı yeni deprem haberleri geliyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Çevre ilçe ve illerde de hissedilen sarsıntının, derinliği 7,09 kilometre olarak açıklandı. Muğla'da kısa süreli panik yaratan depremin ardından ilk belirlemelere göre maddi hasar oluşmadı. 

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Muğla'da meydana gelen depremle ilgili https://twitter.com/nacigorur resmi X sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu açıklamasında "Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" ifadelerine yer verdi. 

Peki deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün bu açıklamasına vatandaşlardan hangi yorumlar geldi? İşte Muğla depremi ile ilgili yapılan o yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Altın yatırımcılarına işte tam bu kadar kazandıracak! Dev bankadan son dakika tahmini geldi, hemen bakın!

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

BIST100'de zirvesine yakın ilk 9 şirket!


Geri Dön