27 / 04 / 2024

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 



2014 yılında devreye alınan Büyükşehir Yasası’yla büyükşehirlerdeki köylere, mahalle statüsü verildi. Büyükşehirlerdeki köylere mahalle statüsünün verilmesinin ardından köyler de şehir merkezi veya ilçe merkezleriyle aynı imar mevzuatına tabi tutulmaya başlandı. 

Köylerin mahalle statüsü kapsamına alınmasıyla beraber imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar mağduriyetlerinin yaşandığını belirtenler ' İmar Yasasına Takılanlar Derneği' ismiyle bir dernek kurdu.

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Habertürk Gazetesi'nden Esra Toptaş'ın haberine göre; İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yaşanan imar problemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca, İbrahim Hacıoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde köylerdeki imar sorunlarının çözülmesi amacıyla yetkililere çağrıda bulundu. 

İbrahim Hacıoğlu, konuya ilişkin açıklamasında artık köylü ahır ya da samanlık yapacaksa, bunun aynı yasaya tabi olduğunun altını çizdi ve "Tabi geçmişte yapılmış ahırlar, samanlıklar ya da çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşanların yaptığı bir göz yerler dahi kaçak hale geldi" ifadelerini kullandı. 

Bunun ardından mühürlemelerin yaşandığını aktaran Hacıoğlu, cezalar verildiğine vurgu yaptı. 

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, söz konusu açıklamasında "Köylerde ek bir ahır yapılabilmesi için izin almaya gittiğimizde ‘imar yok’ cevabını alıyoruz. Yeni imar planları ne zaman yapılır bu da belirli değil. Önceden İl Özel İdare’den veya muhtarlıktan alınan izinlerle bu ahırlar, samanlıklar inşa edilebiliyordu" diye konuştu. 

Hacıoğlu, bir örnek verdi ve Bursa’da Mudanya’nın kırsal köylerinde, Osmangazi ve Kestel’in köylerinde bu sorunun yoğun olarak yaşandığını dile getirdi. Tüm yapıların depreme dayanıklı olması gerektiğinin de altını çizen Hacıoğlu, köylünün yaşadığı sorunların da görülmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İbrahim Hacıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasını "Kamu zararına neden olmayan, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı.

Borsada temettü veren 8 şirket yüzde 170’den fazla kazandırdı

Dolar 8 TL birden fırlayacak! Uzman isim üstüne basa basa uyardı! Doları olanlar bu tarihte dövizcilere koşacak!

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi! 


Geri Dön