28 / 04 / 2024

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına seyyanen zam ne zaman verilecek? Seyyanen zam var mı? Emeklilere seyyanen zam verilecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi. Emekliye seyyanen zamda son dakika gelişmesi...



Ocak 2024 itibarıyla SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu en düşük emekli maaşı da 10 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi. Ancak emekliler yapılan zamların yeterli olmadığını dile getiriyor. 

'Emekli maaşlarına seyyanen zam ne zaman verilecek? Seyyanen zam var mı? Emeklilere seyyanen zam verilecek mi?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. 

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM VERİLECEK Mİ?

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz cumartesi günü AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu emeklilere ilişkin yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığına dikkat çekmişti. 

Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuya ilişkin açıklamasında "Cumhurbaşkanımızın bugün Ankara'daki yarın İstanbul'daki mitinglerini iyi dinleyelim" ifadelerini kullandı. Fakat mitinglerde emekliye seyyanen zam konusu gündeme gelmedi. 

Emekliye seyyanen zam konusuna ilişkin dün gece yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı bir televizyon programında "Emekliye seyyanen zam olacak mı?" sorusunu yanıtladı. 

Emeklilere seyyanen zam verilecek mi? Hükümetten emekliye seyyanen zam son dakika 2024 açıklaması geldi!

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA 2024

Abdullah Güler, emekli maaşlarına seyyanen zam konusuna ilişkin muhalefetten gelen açıklamalara tepki gösterdi ve bu yönde bir çalışma olmadığının altını çizdi. Güler "Meclis ara tatilde. Sözleri söylerken insanları üzmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet göstermemiz gerek" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim mitinglerinde "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli olmuyor" ifadelerini kullandı ancak, zam taleplerine henüz olumlu yanıt verilmedi. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, dört kişilik bir aile için açlık sınırı mart ayında 20 bin TL'yi yoksulluk sınırı da 57 bin TL'yi geçti. 16 milyon emeklinin çoğunluğu ise 10 bin Türk Lirası maaş alıyor ve iki kişinin aldığı en düşük emekli maaşı açlık sınırına yetişmiyor.

Bunların yanı sıra açıklanan rakamlara göre, emekli ödemelerinin GSYH’ye oranı AB-27 ortalamasında yüzde 9,5 iken Türkiye’de yüzde 4,1 olarak belirlendi. 

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Altının rotası belli oldu! Bugünden itibaren gram altın böyle olacak! Altını bilen adam İslam Memiş ilk kez açıkladı

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi 2024! Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 Emekli bayram ikramiyesi kaç TL?

Emeklilere 10 bin TL'lik fırsat! Emekli promosyon başvurusu e-Devlet: İşte Garanti Bankası emekli promosyon 2024!


Geri Dön