02 / 05 / 2024

Altın yatırımcılarına işte tam bu kadar kazandıracak! Dev bankadan son dakika tahmini geldi, hemen bakın!

Altın yatırımcılarına işte tam bu kadar kazandıracak! Dev bankadan son dakika tahmini geldi, hemen bakın!

Dev ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, faiz oranlarında indirimlerin bu sene emtia fiyatlarına yarar sağlayacağını öngörerek, ham madde fiyatlarının yüzde 15 yükseleceğini kaydetti. Peki altın yatırımcılarına ne kadar kazandıracak? İşte peş peşe gelen o tahminler...



Dev ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs merakla beklenen tahminlerini peş peşe yayımladı. Dev ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'a göre, ABD ve Avrupa'daki merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve endüstriyel ve tüketici taleplerinin desteklenmesine yardımcı olmasıyla emtia fiyatları bu sene yükseliş gösterecek.

Dünya'nın aktardığı habere göre Samantha Dart ve Daan Struyven'in de aralarında yer aldığı analistler, bakır, alüminyum, altın ve petrol ürünlerinin fiyatında artış beklediğini kaydetti.

Altın yatırımcılarına işte tam bu kadar kazandıracak! Dev bankadan son dakika tahmini geldi, hemen bakın!

'HAMMADDE YÜZDE 15 ORANINDA ARTACAK'

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, 24 Mart tarihli notta, borçlanma maliyetlerinin düşmesi, üretimin toparlanması ve jeopolitik risklerin sürmesi sebebiyle hammaddelerin 2024 yılında ortalama yüzde 15 oranında artabileceğini kaydetti.

Ayrıca hem ABD Merkez Bankası (Fed) hem de Avrupa Merkez Bankası'ndaki (ECB) politika yapıcılar, enflasyon düşerken bu sene borçlanma maliyetlerini düşürme niyetinde olduklarının sinyallerini de verdi. Tüm bunlara ek olarak Çin de toparlanması da piyasalara destek oldu. 

'EN BÜYÜK ARTIŞ...'

Paylaşılan detaylara göre daha gevşek finansal koşullardan kaynaklanan büyüme dürtüsünün fiyatlar üzerindeki olumlu etki olacağını kaydeden analistler, "Durgunluğun yaşanmadığı ortamda ABD faiz indirimlerinin emtia fiyatlarında artışa neden olduğunu en büyük artışların da metallerde (özellikle bakır ve altın), daha sonra da ham petrolde geldiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Son günlerde gündemden düğmeyen Emtia fiyatları ham petrolün güçlenmesinin yanı sıra altının rekor kırması ve bakırın ton başına 9 bin doları aşmasıyla ilk çeyrekte artmıştı.

METALLER İÇİN FİYAT TAHMİNLERİ

Goldman'ın merakla beklene yıl sonu fiyat tahminleri de bakır için ton başına 10 bin dolar, alüminyum için ton başına 2 bin 600 dolar ve altın için ons başına 2 bin 300 dolar şeklinde açıklandı.

 

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

1940 yılında üç okul binası 1436 lira 20 kuruşa tamir edilmiş!

BIST100'de zirvesine yakın ilk 9 şirket!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön