28 / 04 / 2024

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik firmaları, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik şirketlerinin avans ödemelerine ilişkin erteleme ve bu süre boyunca piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararını uzattığı belirtildi.

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; EPDK'nin konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi. Bu kapsamda, 30 Eylül'e kadar olan olağanüstü hal kararı alınan yada afet bölgesi ilan edilen illerde çalışarak işem yapan dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ile görevli tedarik firmaları, OSB'lerin doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik firmaları için Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinin 132/Ç maddesinin birinci fıkrasında kaydedilen avans ödeme bildirimlerinde yer alan bedellerin, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine, avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca da piyasa yer alan işletmecisi veya piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmamasına karar verildiği ifade edildi belirtildi. Söz konusu karar kapsamında, 1 Nisan 2024'de yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Dizel, benzin ve LPG olarak satılan akaryakıtta tek fiyat dönemi geliyor! Fark kaldırılacak...

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Benzine 76 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş indirim müjdesi! Bu gece pompaya yansıyacak!

EPDK'dan akaryakıt ayarı: Benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL kadar indirim gelecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön