29 / 04 / 2024

EPDK'dan akaryakıt ayarı: Benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL kadar indirim gelecek!

EPDK'dan akaryakıt ayarı: Benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL kadar indirim gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından akaryakıt fiyatlarını ilgilendiren bir düzenleme gündeme getirildi. Düzenlemenin yapılması halinde hem benzine hem de motorine indirim gelecek. İşte ayrıntılar...



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, rafinerilere yazı yollandı ve bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılması talep edildi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Yılmaz, söz konusu açıklamasında, "Benzin ve motorin fiyatları serbest piyasada ortaya çıkıyoor. Kurallar ve formül belirli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı bir şekilde takip ediyoruz" dedi ve özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin rafineriler için önemli bir kar avantajı yarattığına, bunun tüketicilere de yansıtılması gerektiğine dikkat çekti. 

EPDK dan akaryakıt ayarı: Benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL kadar indirim gelecek!

BENZİN VE MOTORİNDE YENİ İNDİRİM MÜJDESİ

NTV'de yer alan habere göre; EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını yollanan yazı kapsamında güncellemesini beklediklerini aktardı. 

Yılmaz, bu güncelleme sonucunda benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1,5 TL seviyesinde bir indirim olacağını belirtti. 

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir son dakika gelişmesiyle üç kamu bankası tarafından akaryakıt ödemeleri için karar alındı. Bu kapsamda banka kartındaki komisyon oranını akaryakıt istasyonlarında yüzde 2,25’e indirildi. 

EPDK dan akaryakıt ayarı: Benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL kadar indirim gelecek!

20 ŞUBAT 2024 SON DAKİKA AKARYAKIT FİYATLARI 

Son dakika akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

Motorinin litresi İstanbul’da 44,30 liradan, Ankara’da 45,06 TL’den ve İzmir’de ise 45,29 TL’den satışa sunuluyor. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul’da 41,21 TL’den, Ankara’da 42,15 TL’den ve İzmir’de 41,92 TL’den satılıyor.

Motorine de gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1,21 Türk Lirası tutarında indirim yapılması bekleniyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının ilave edilmesinden sonra KDV hariç Rafineri satış fiyatının bulunmasıyla hesaplanıyor. 

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken de Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru izleniyor ve belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor. 

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 


Geri Dön