27 / 04 / 2024

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Büyükşehirlerde kira fiyatlarında yaşanan gerilemenin, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların hız kazanması 2024’te konut arzını daha da arttıracağını böylelikle kira fiyatlarının azalmasını destekleyeceği belirtildi. 



Büyükşehirlerde kira fiyatlarında yaşanan gerilemenin, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların hız kazanması 2024’te konut arzını daha da arttıracağını böylelikle kira fiyatlarının azalmasını destekleyeceğini belirten Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenleme konut arzını arttırdığını ve bu da kiraların gerilemesini sağladığını söyledi.

Özlü kiraların yarısı bizden kampanyası ile düşüşe geçeceğini belirterek ''Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla Yarısı Bizden Kampanyası yaptı ve her bir daire için 1.500.000 TL destek verilecek. Bence kiraların düşmesinde bu kampanyada büyük etki yaratmış olacak” dedi.

 Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

KONUT KİRA BEDELLERİ GERİLİYOR

TÜİK, ocak ayına ilişkin konut satış istatistikleri belli oldu. Açıklanan rakamlara göre, ülke genelinde konut satışları ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 düştü.

İstanbul 13 bin 423 konut satışı ile ilk sırada yer alırken; Ardahan, konut satışının en az olduğu iller arasında ilk sıraya oturdu. İkinci el konut satışı ise ilk el konut satışının 2 katından fazla gerçekleşti. Kira fiyatlarında da gerileme yaşanmaya devam ediyor. 

 Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINA GELDİ

Konut satışlarının azalmasının başlıca nedenlerinden bazıları yüksek faiz oranları, enflasyon ve döviz kurlarının geldiğini ifade eden TÜGEM üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, bu faktörlerin hem yerli hem yabancı alıcıların konut talebini ve alım gücünü olumsuz etkilediğini aktardı.

Türkiye’de konut satışlarının neredeyse durma noktasına geldiğini ve bunun için acil önlem alınması gerektiğine vurgu yapan Özlü ''Özellikle ipotekli satışlar yüzde 63 bir düşüş yaşıyor konut kredisi faizlerini yüksekliği ve alıcıların finansman zorluğu çekmesi satışların hızla düşmesini sağlıyor.

Türkiye’de konut sektörünün hak ettiği yere gelmesi için özel sektör, devlet ortak bir strateji belirlemeli diye düşünüyorum bu sayede konut sektörü hem ülke ekonomisine hem vatandaşlarımızın yaşam kalitesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Geri Dön