30 / 04 / 2024

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketinin Antalya ve Kocaeli'deki depolama tesislerine ilişkin depolama tarifesi tadil edildiğini duyurdu.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada Kurul kararının, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığı belirtildi.

Açıklanan bu karar ile birlikte, TP Petrol Dağıtım AŞ'nin depolama lisansı kapsamında faaliyet gösteren "Antalya Depolama Tesisi" ve Kocaeli 'deki "Yarımca Depolama Tesisi"ne ilişkin depolama tarifesi tadil edilerek onaylandığı kaydedildi.

Bu kapsamda, Antalya Depolama Tesisi'nde günlük depolama hizmet bedeli, metreküp başına benzin türleri için 0,51 lira, motorin için 0,37 lira olacak. Teslim alma hizmet bedeli de benzin ve motorin türleri için 13,87 lira olarak gerçekleşecek.

Öte yandan, Yarımca Depolama Tesisi'nde günlük olarak depolama hizmet bedeli ile birlikte metreküp başına benzin türleri için 0,51 lira, motorin için de 0,37 lira olacak. Teslim alma hizmet bedeli olarak da benzin ve motorin türleri için de 3,87 lira, deniz yakıtı olarak ise 9,49 lira ödeneceği kaydedildi.

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

EPDK NEDİR VE NE İŞ YAPAR? 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu çerçevesinde yer alan ve elektrik piyasasında da tüketicinin haklarının korunmasından sorumlu olan bir kuruluştur.

EPDK NASIL BİR KURUMDUR? 

Türkiye Cumhuriyeti Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu olan EPDK, bağımsız nitelikte bir üst kuruldur. Bir kamu kurumu olmasına karşın Hükûmetin vesayeti altında değildir. Bu şekilde  bir yapı kurulmak sureti ile enerji piyasalarının tarafsız bir otorite tarafından ve ekonomik kurallar da dikkate alınarak yönetilmesi hedefler arasında yer almaktadır.

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Uzmanlar açıkladı! Elektriğe çok yüklü bir zam yolda! 

Benzine 76 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş indirim müjdesi! Bu gece pompaya yansıyacak!

EPDK'dan akaryakıt ayarı: Benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL kadar indirim gelecek!

EPDK açıkladı! Türkiye’nin LPG ithalatı yüzde 22,16 yükseldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön