02 / 05 / 2024

Diyarbakır havalimanı termal binası inşası

Diyarbakır havalimanı termal binası inşası

Bağlar ilçesinde bulunan yeni havalimanı inşaatını ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yılda 5 milyon yolcunun yeni havalimanından hizmet alacağını belirterek, “10 uçak aynı anda hizmet verecek'' dedi.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır Havalimanı CIP salonu kiraya verilecek!

Diyarbakır Havalimanı'nda bulunan 1.029,69 metrekarelik CIP salonu KDV dahil aylık 14 bin 500 TL muhammen kira bedeli üzerinden açık ihale usulü ile ihale edilerek 31 Aralık 2019 tarihine kadar kiraya verilecek...

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binası 28 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, cumartesi günü Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasını hizmete açacak. Pazar günü ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan, İstanbul’un Fethi Kutlamaları'nda olacak.

Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurtdışı seferi Erbil'e düzenlenecek!

DİYARBAKIR Havalimanı'ndan yurtdışı uçuşları, yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan yeni terminal binası sayesinde gerçekleştirilecek. THY de yarın itibarıyla Diyarbakır-Erbil seferlerine başlıyor.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Cuma günü açılacak!

Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla cuma günü yapılacak.

Diyarbakır Çevre Yolu 2017'de tamam!

Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile Diyarbakır'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı ile çevre yolu inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü'nde 9 bin TL'ye devremülk!

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 300 dönüm arsa üzerinde inşa ediliyor. Helinamin Çermik Termal'de satılık devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Diyarbakır Havalimanı'nın yeni binası tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasının yapımı tamamlandı.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlanıyor!

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nı, yeni terminal binası hizmete girdiğinde yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Böylece Diyarbakır Havalimanı, yurt dışı uçuşlarına da açılmış olacak.

Diyarbakır Havalimanı terminal binasında sona yaklaşıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Yeni terminal binasıyla Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi olacak" dedi.

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak!

Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Yıl sonunda Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu'nun körüklü terminal binasına sahip ilk havalimanı olacak.

Diyarbakır havalimanı termal binası inşası Haberi

Diyarbakır havalimanı termal binası inşası

DİYARBAKIR’da yeni yapılan havalimanını gezen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bağlar ilçesinde bulunan yeni havalimanı inşaatına gelen Bakan Yılmaz’a Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdür Dr. Halis Böğürcü ve kurum amirleri eşlik etti. Ziyarette açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terminal binasının 1,5 milyon kişi kapasiteli ve maksimum 3 uçağa aynı anda hizmet vereceğini belirterek, aynı zamanda 200 araçlık otoparkın olacağını söyledi.

‘Özellikli bir binadır’



Bakan Yılmaz, “Diyarbakır’ın son zamanlarda artan hava trafiği artık tıkanma derecesine gelmiştir. Bazen gelip giderken uçaklar havada turluyor. Sıkıntılı anlar yaşanabilir. Diyarbakır büyük bir potansiyele sahip bir ildir. Tarım, sanayi ve turizmde de muazzam bir potansiyele sahiptir. Giderek Ortadoğu’da ekonomik anlamda bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için hükümet tarafından yeni bir terminal binası...