28 / 04 / 2024

diyarbakır kültür ve kongre merkezi ne zaman tamamlanacak

diyarbakır kültür ve kongre merkezi ne zaman tamamlanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve Türkiye’nin 6’ıncı, bölgenin de en büyük salonuna sahip Kültür ve Kongre Merkezi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, inşaat alanını gezerek incelemeler yaptı....

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." diye açıklama yaptı. 

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Halim Karavil, Diyarbakır inşaat sektörünü değerlendirdi!

Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karavil, Diyarbakır ve bölgenin inşaat sektöründeki kötü gidişatına yönelik birkaç başlıktan oluşan önerileri paylaştı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Esenyurt Bartın Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Esenyurt ‘ta İstanbul'un birçok semtinde yaşayan Bartınlı vatandaşların bir araya gelmelerini sağlayarak sosyal, kültürel ve çeşitli alanlarda etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan Bartın Kültür Evi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Diyarbakır ve Mardin'de camilerin onarımı için 9 milyon lira harcanacak!

Diyarbakır ve Mardin'de ibadet mekanları onarılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Terör örgütü PKK’nın yakıp yıktığı camii ve kiliseler için 9 milyon lira bütçe ayırdı.

Galip Ensarioğlu, yatırımcıları Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya davet etti!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: "Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak" dedi.

Bursa Karacabey’e kültür merkezi inşa edilecek!

Bursa’yı modern hizmetleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Karacabey İlçesi’ndeki Atatürk Kültürparkı’nda, ilçenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına hitap edecek bir kültür merkezi kazandıracak.

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Diyarbakır evleri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır ve Şırnak merkez ile 6 tane ilçede binaları zarar gören insanlara 3 ay ile 1 yıl içinde konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Aziz Kocaoğlu: Kültürpark'a gelen itirazları anlayamıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında düzenlenen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısında, Kültürpark ve kentsel dönüşüm gibi önemli başlıklar öne çıktı.

diyarbakır kültür ve kongre merkezi ne zaman tamamlanacak Haberi

diyarbakır kültür ve kongre merkezi ne zaman tamamlanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan ve ihalesi 19 Nisan 2013’te, fiili yapımına 23 Ağustos 2013’te başlanan Kültür ve Kongre Merkezi’nin inşaatını yerinde inceledi. Anlı’ya Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, Etüd Proje Müdürü Bahar Acar, Kültür ve Kongre Merkezi Proje Müdürü Vedat Bakır ve diğer ilgililer eşlik ederek bilgi verdi.


Yenişehir eski Zirai Donatım Kurumu’nun yerinde yapılan Kültür ve Kongre Merkezi; uluslar arası konferanslar ile konserlere uygun 1750 civarında büyük salon, 350 koltuklu sinema salonu, 120 koltuklu sinema eğitim salonu, 300 koltuklu tiyatro salonu, tiyatro atölyeleri ve derslikler, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nın idari birimleri ile kapalı otopark ve fuayeler bulunacak.


8 bin 300 metrekarelik alan üzerinde toplam 23 bin metrekarelik inşaatın yüzde 20’si...