05 / 05 / 2024

diyarbakır otogar esnaf kiraları

diyarbakır otogar esnaf kiraları

Diyarbakır’da, Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler geçiren otogar esnafı yardım beklerken, icralık oldu. Kiralarını ödeyemeyen pek çok esnaf, otogarı işleten şirket tarafından icraya verildi.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır Kulp Otogarı'nın inşaatı hızlandı!

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi'nde inşa edilen otogar projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. En önemli aşamaları tamamlanan projede ince işçiliğe geçiliyor.

Diyarbakır Kulp Otogarı'nda çalışmalar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 478 bin TL ihale bedeliyle kapalı ve açık olmak üzere toplam bin 594 metrekare alan üzerinde hayata geçireceği Kulp Otogarı’nda çalışmalar başladı.

Diyarbakır Bismil Otogarı 2018'de açılacak!

Diyarbakır-Batman çevreyolunda toplam 32 bin 750 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Bismil Otogarı’nın çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Kulp'a modern otogar inşa edilecek!

Kulp Belediyesince Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan İlçe Otogar Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Türkiye’nin ilk GES’li otogarı Diyarbakır'a!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkemizde ilk kez uygulanan sistemle Güneş Enerji Santrali (GES) sayesinde hem otogarın enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de fazla ürettiği enerjiyi satarak gelir elde edecek proje hayata geçirilecek.

Diyarbakır Sur esnafı toptancılar sitesini bekliyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki toptancı esnafı, yakın zamanda yapılması planlanan Toptancılar Sitesi’ni dört gözle bekliyor.

Diyarbakır Sur esnafına ödemesiz kredi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sayın Başbakanımız talimatlarını verdiler, Sur içinde ne kadar esnafımız varsa hepsine 50 bin lira olmak üzere 6 ay ödemesiz, 2 sene vadeli kredi veriliyor. Sıfır faizli olarak veriliyor. Bütün esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Sezgin Tanrıkulu: Diyarbakır'da 361 iş yeri kapandı!

Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan küçük esnaf ve tüccarlar için ticaretin durduğunu, tüccarın sıkıntıya girdiğini ve iş yerlerinin kapanma noktasına geldiğini söyledi.

TOKİ, Diyarbakır'da konut çalışmalarına başladı!

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, TESK ile yapılan görüşmeler sonucu TOKİ tarafından Diyarbakır'da esnaf ve sanatkarlara yönelik konut yapılması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır'da İş Geliştirme Merkezi kuruluyor!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan projeyle Diyarbakır’da İş Geliştirme Merkezi kuruyor...

Diyarbakır Galeria AVM kapanma durumuna geldi!

Diyarbakır’da açıldığı gün yoğun ilgiyle karşılanan Galeria Alışveriş Merkezi, esnafın son zamanlarda iş yapamaması nedeni ile kapanma durumuna geldi. Galeria AVM, kentte yeni avmlerin açılması ile gözden düştü...

diyarbakır otogar esnaf kiraları Haberi

diyarbakır otogar esnaf kiraları

Diyarbakır’da esnaf Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler geçiriyor. Sputnik News'ten Sertaç Kayar'ın haberine göre; bunlardan biri de otogar esnafı oldu. Diyarbakır otogarında esnaflık yapan vatandaşlar koronavirüs salgını ile birlikte yolcu sayısının düştüğünü ve iş yapamadıklarını dile getiriyor.

İş yapamayan esnaflar 1 yıldır kira borçlarını da ödeyemedi. Esnaflar, otogarı işleten MED A.Ş tarafından icraya verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle destek beklerken icralık olan esnaf, kiralarını ödeyebilmek için destek talep ediyor.

‘Yardım gelmeden icra geldi’

Sputnik’e konuşan otogar esnaflarından Ahmet Güler, Türkiye geneli otogarlarda bir durgunluk olduğuna, bu durgunluğun Diyarbakır’da daha çok hissedildiğine dikkat çekti. 

“Durumumuz ortada” diyen Güler “Pandemi nedeniyle işler iyice duruldu. Şanlıurfa, Elazığ gibi çevre illerde otogar esnafı için iyileştirme yapılırken, biz de maalesef yok. Biz burada ücretsiz kalalım demiyoruz, sadece...