08 / 05 / 2024

Diyarbakır Sanat Sokağı

Diyarbakır Sanat Sokağı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tek yönlü trafiğe açma kararı aldığı Sanat Sokağındaki kafeler işletmecileri tarafından kaldırıldı. Kışanak, sokağın yeniden düzenlenmesi konusunda bir proje çalışması yapacaklarını ifade etti.

Diyarbakır'da Sanat Sokağı trafiğe açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ofis semtinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını yeniden düzenlemek amacıyla Sanat Sokağı’nı tek yönlü trafiğe açma kararı aldı. Zabıta, sokağı işgal eden esnafa tebligat yaparak süre verdi....

Şanlıurfa Kültür ve Sanat Sokağı'yla hayat bulacak!

Kültürel belediyecilik çalışmaları çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarihi Beykapısı (Bedendibi) surlarında açtığı sanat sokağında unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, açılacak kurslarla yeniden canlandıracak.

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Diyarbakır Sanat Sokağı yenilendi!

Diyarbakır’ın en işlek ve sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’ndaki düzenleme çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, sokağın yeniden masa, sandalye ve tezgahlarla kapatılması üzerine denetim yaparak, tümünü kaldırttı.

Diyarbakır'da emlak fiyatları attı!

Terör olayları nedeniyle merkez ilçesi Sur'da sokağa çıkma yasağı bulunan Diyarbakır'ın diğer bölümlerinde emlak fiyatları arttı. Güvenli bölgelerde kiraların 700 TL'ye çıktığı öğrenildi.

Diyarbakır'da parklara 32 milyon TL yatırım yaptı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yılda Anıtpark, Sanat Sokağı yenileme çalışmaları ile Sümerpark Güneş Enerji Santrali’ni tamamladı. Park bahçe ve yeşil alan çalışmalarına geçen yıl 32 milyon lira yatırım yapıldı.

Diyarbakır Sur'daki Cahit Sıtkı Tarancı Evi koruma altına alındı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle, Sur ilçesinde bulunan Arkeoloji Müzesi ve Kültür Müzesi (Cahit Sıtkı Tarancı Evi)'ndeki eserlerin büyük bir bölümü, buralardan kaldırılarak koruma altına alındı.

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm yeniden gündemde!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. İlçeye giriş çıkışlar tamamen kapanmış durumda. Sivil ölümlerin yanı sıra ilçedeki pek çok yapı tahrip olmuş durumda.

Sezgin Tanrıkulu: Diyarbakır'da 361 iş yeri kapandı!

Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan küçük esnaf ve tüccarlar için ticaretin durduğunu, tüccarın sıkıntıya girdiğini ve iş yerlerinin kapanma noktasına geldiğini söyledi.

Diyarbakır Silvan'daki okullar onarılıyor!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 12 gün uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında hasar gören okullarda bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Onarıma alınan okullarda bir yandan eğitim-öğretim devam ediliyor.

Malatya Sanat Sokağı'nda çevre düzenlemesi devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, burada 7 dönümün üzerinde bir yeşil alan oluşturuluyor.

Çorum modern bir sanat sokağına kavuşuyor!

Çorum’un modern bir sanatevi ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında alt yapısı tamamlanan proje 260 bin TL'ye mal olacak. İşte ayrıntılar...

Çorum'a modern sanatevi ve sanat sokağı yapılıyor!

Çorum’a modern bir sanatevi’ ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından alt yapısı tamamlanan ev ve sokak için son aşamaya gelindi.

Malatya Sanat Sokağı'na Miniamalatya kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Sanat Sokağı’na “Miniamalatya” kurulacak. Proje kapsamında Malatya’nın tarihi ve turistik mekanlarının minyatürleri Sanat Sokağı’nda sergilenecek.

Diyarbakır Sanat Sokağı Haberi

Diyarbakır Sanat Sokağı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tek yönlü trafiğe açma kararı aldığı Sanat Sokağındaki kafeler kaldırıldı.


Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını yeniden düzenlemek amacıyla kendilerine tebligat gönderilerek süre verilen esnaf, gece saatlerinden itibaren iş yerlerini boşaltarak sokaktaki kafeleri yıktı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait iş makinelerinin sabaha karşı geldiği sokaktaki bazı esnaflar, iş yerlerini kendilerinin kaldıracağını belirterek, tepki gösterdi. İş makinelerinin geri çekilmesinin ardından yıkım devam etti.


Sokakta esnafa teşekkür eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, yaptığı açıklamada, Sanat Sokağında oluşan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için alınan karar üzerine esnafla görüşmeler yapıldığını ve kendilerine süre verildiğini anımsattı.


Herkesin 'kangrendir, çözülemez' dediği bir sorunu esnafla çözüme kavuşturduklarını kaydeden Kışanak, "Bugün burada bize gerek kalmadan esnafımız, sonradan kamusal alana inşa edilmiş ve kentimize...