08 / 07 / 2024

Diyarbakır Tarihi taş köprüsü

Diyarbakır Tarihi taş köprüsü

Amed'in Hene (Hani) ilçesine bağlı Koke (Ovalı) Mahallesi'nde bulunan tarihi taş Pira Kevır (Taş Köprü), Gire Koke (Koke Tepesi) çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit adlında.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 721 konut ihalesi 11-12 Aralık'ta!

TOKİ Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1.Etap 277 Konut ihalesi 11 Aralık, Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 2.Etap 444 Konut ihalesi 12 Aralık'ta...

Diyarbakır Kayapınar TOKİ son başvuru tarihi!

Diyarbakır Kayapınar TOKİ son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 58 adet 2 oda 1 salon konut bulunuyor.

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

İran'ın Irak sınırındaki taş evler büyülüyor!

İran'ın Irak sınırında yer alan Havraman kasabasındaki tarihi taş evler nostaljik mimari yapısıyla ilgi çekiyor. Havraman kasabasında yaklaşık 700 hane yaşıyor...

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut seçenekleri bulunuyor.

Diyarbakır Kayapınar son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Kayapınar projesinde toplam 566 adet konut bulunuyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu başvuruları 31 Aralık'ta sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Üçkuyu projesi için başvurular 31 Aralık'ta sona eriyor.

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesine ilişkin 4 soru mecliste!

CDD'nin Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi için yaptığı ihale meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Diyarbakır Sur'un 6 mahallesi yeniden inşa ediliyor!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda yıkıma uğrayan merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi tarihi yapısıyla yeniden yapılıyor.

Diyarbakır Tarihi taş köprüsü Haberi

Diyarbakır Tarihi taş köprüsü

Ne zaman kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen tarihi köprü, en son 80 yıl kadar önce kaba bir onarımdan geçirildi. Tarihi köprü, bakım yapılmaması durumunda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Mezra sakinleri, Tarihi Taş Köprü ve eski yerleşim yeri olan Gire Koke Bölgesi'nin "sit alanı" kapsamında olması nedeniyle bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


Özgür...