13 / 05 / 2024

diyarbakır tekstil kent yatırımları

diyarbakır tekstil kent yatırımları

Sabra Tekstil'in patronu Sabri Yılmaz, İstanbul ve Adıyaman'daki üretime ek olarak Diyarbakır'daki tekstil kente de yatırım yapacağını açıkladı. İstanbul'da üretim maliyetleri yükseliyor. Teşvikli bölge hepimiz için daha cazip dedi...

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Bitlis'te Tekstil Kent inşaatı devam ediyor!

Bitlis'te Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak Tekstil Kent inşaatı sürüyor. İnşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma sahibi Abdulbaki Menteş, projenin bölgeye değer katacağını açıkladı.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi!

İstanbul’da işçi bulmakta zorlanan tekstil ve hazır giyim firmaları Diyarbakır’a yöneldi. Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi.

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı oldu!

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Diyarbakır’da terör olaylarının sona ermesiyle yatırımların önü açıldı. İstanbul’daki firmaların oluşturduğu 49 firmaya Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Ağrı Tekstil Kent 5 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ağrı'da yapımına başlanan Ağrı Tekstil Kent, işsizlikle anılan şehirde 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Diyarbakır İçkale gecekondulardan kurtarıldı!

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

diyarbakır tekstil kent yatırımları Haberi

diyarbakır tekstil kent yatırımları

Sabra Tekstil'in patronu Sabri Yılmaz, İstanbul ve Adıyaman'daki üretime ek olarak Diyarbakır'daki tekstil kente de yatırım yapacağını açıkladı. Konfeksiyon üretiminin tamamını bölgeye kaydıracaklarını belirten Yılmaz, "Orada 250 kişilik istihdam sağlayacağız. İstanbul'da üretim maliyetleri yükseliyor. Teşvikli bölge hepimiz için daha cazip" diye...