29 / 04 / 2024

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de çalışmalar son aşamaya geldi. Ulu Cami'nin daha önce 6-7 bin kişilik olan kapasitesi 10 bine yükseldi.

Diyarbakır Ulu Camii'de restorasyon başladı!

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'de, terör nedeniyle 4 ay önce ara verilen restorasyon çalışmalarına tekrar başlandı. Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, tamamlanan bölümlerin yakında hizmete acıtacağını söyledi.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Cami açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Bağlar ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Camii’nin açılışına katıldı.

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Diyarbakır 178 dükkan ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Diyarbakır 178 dükkan ihalesi 26 Temmuz'da!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Temmuz tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Merkez Camii’nin temeli atıldı!

Toplu açılış töreni için Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte hayata geçirilecek olan Merkez Camii'nin de temelini attı. Caminin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Diyarbakır ve Mardin'de camilerin onarımı için 9 milyon lira harcanacak!

Diyarbakır ve Mardin'de ibadet mekanları onarılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Terör örgütü PKK’nın yakıp yıktığı camii ve kiliseler için 9 milyon lira bütçe ayırdı.

Diyarbakır Kurşunlu Camii'nin restorasyonu başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce iki kez ateşe verilen Fatihpaşa Camisi(Kurşunlu Camisi)'nin restorasyonuna başlandı. Vali Hüseyin Aksoy, "11 vakıf eserinin keşifleri yapıldı, ihaleye çıkıldı ve onarım çalışmaları başlatıldı" dedi.

Sivas Divriği Ulu Camii'nin restorasyonu 5 yıl sürecek!

Sivas'ta bulunan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan tarihin en kapsamlı restorasyonunda çalışmalar sürüyor. Camiinin restorasyonu 5 yıl sürecek.

Sivas Divriği Ulu Camii restorasyonu 5 yıl sürecek!

SİVAS'ın Divriği İlçesi'nde bulunan ve UNESCO'nun 1985 yılında 'Dünya Kültür Mirası' listesine aldığı Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan tarihin en kapsamlı restorasyonunda çalışmalar sürüyor.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Diyarbakır Ulu Camii Haberi

Diyarbakır Ulu Camii

Terör saldırıları nedeniyle 4 ay boyunca restorasyonuna ara verilen, İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de çalışmalar son aşamaya geldi. Restorasyon kapsamında caminin çevresindeki riskli binalar için yaklaşık 4 milyon lira ödenerek 13 yapı kamulaştırıldı, 10 yapı yıktırılarak caminin çevresi genişletildi.


Ulu Cami'de 2010'da başlayan restorasyon çalışmasında 4 ay verilen aranın ardından sona gelindi. Ulu Cami'nin daha önce 6-7 bin kişilik olan kapasitesi 10 bine yükseldi.


Ulu Cami, daha önce restorasyonu tamamlanan Hanefiler kısmı, Zinciriye ve Mesudiye Medresesi, Şafiler bölümü, Doğu Maksuresi ile restorasyonu tamamlanan Batımak Maksuresi ile 6 kısımdan oluşuyor. Caminin çevresindeki riskli binalar için yaklaşık 4 milyon lira ödenerek, 13 yapı kamulaştırıldı. 10 yapı da yıktırılarak caminin çevresi genişletildi.


Diyarbakır İl Müftüsü Burhan...