02 / 05 / 2024

Diyarbakırdaki hamamlar restore mi edilecek

Diyarbakırdaki hamamlar restore mi edilecek

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi hamamlar yok satıyor!

Osmanlı döneminden miras kalan tarihi hamamlar son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu nedenle restore edilen birçok metruk hamam turizm sektörüne katıldı...

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Teröristlerin Sur'da tahrip ettiği kiliseler restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında tahrip olan, aralarında 2 kilisenin de bulunduğu tarihi eserler restore ediliyor.

Diyarbakır'da terörün vurduğu 11 eser restore edilecek!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri’ndeki tarihi değirmenler restore edilecek!

Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen Hevsel Bahçeleri’nde bulunan yedi tarihi su değirmeninin restore edilmesi için proje hazırladı. Proje ile değirmenler işlevsel hale getirilerek koruma altına alınacak.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ndeki 7 değirmen restore edilecek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen Hevsel Bahçeleri'nde bulunan yedi tarihi su değirmeninin restore edilmesi için proje hazırladı.

Diyarbakırdaki hamamlar restore mi edilecek Haberi

Diyarbakırdaki hamamlar restore mi edilecek

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Diyarbakır'ın termal turizmde iddialı Çermik ilçesinde bulunan 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Birçok hastalığa iyi geldiği açıklanan su kaynaklarına sahip Çermik'te, belediyeye ait 5 tesis ile bir termal otel, devre mülk ve apart otellerin yanı sıra, restorasyon çalışmaları ve yeni tesislerin de açılmasıyla, ziyaretçi sayısının 150 binden 300 bine çıkması bekleniyor.


500 yıllık geçmişe sahip Küçük Paşa ve Büyük Paşa hamamlarının restore edilmesi, hamamların yer aldığı Melike Belkıs Kaplıca Tesisleri'nde yeniden düzenleme yapılmasını amaçlayan Çermik Belediyesi, hazırlanan projeyi Kalkınma Bakanlığına sundu.

Belediye ayrıca, hamamların restorasyonunun yanı sıra, ilçede tesis sayısının artırılması amacıyla 8 bin 500 metrekarelik alanda, Spa Merkezi ve Kaplıcalar projesini de hayata geçirecek. 


Karamehmetoğlu: "Tesis konusunda eksiğimiz var"


Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada,...