06 / 05 / 2024

Diyarbakırspor yıkım

Diyarbakırspor yıkım

Süper ligden 2009-2010 sezonunda düştükten sonra toparlanamayan ve art arda 3 sezon küme düşen Diyarbakırspor, futbol liglerinden fes edilince tarihi kulüp binası görevliler tarafından yıkıldı.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Diyarbakır Bağlar'daki 6 katlı bina için yıkım bekleniyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi'nde bulunan Güllü apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Boşaltılan 6 katlı binanın yıkılması bekleniyor.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'daki yıkım yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'ndaki mahkemece durdurulan yıkım, yeniden başladı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım başladı!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan Alipaşa ve Lalebey mahallelerine ek olarak kentte 2 mahallede daha yıkımın başlayacağı belirtildi.

Sur'da yıkım tepkisi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Lalebey ve Ali Paşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Diyarbakırspor yıkım Haberi

Diyarbakırspor yıkım

Süper ligden 2009-2010 sezonunda düştükten sonra toparlanamayan ve ART arda 3 sezon küme düşen Diyarbakırspor, futbol liglerinden fes edilince tarihi kulüp binası görevliler tarafından yıkıldı. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ismini taşıdığı 28 yıllık kulüp binası tarihe gömüldü.

2009-2010 yılında süper ligden düşen Diyarbakırspor, üç yıl art arda bir alt lige düşerek amatör lige kadar geriledi. Diyarbakırspor’un bu dev çöküşünün ardında ekonomik ve mali sıkıntıların yanı sıra yönetim sıkıntısı da yer aldı. 45 yılık geçmişe sahip olan Diyarbakırspor, 2001 yılında dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehit edilmesinin ardından binaya ismi verilmişti. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ismini taşıyan bina fes edilen kulüp ile birlikte...