14 / 05 / 2024

Djital rehber hizmeti

Djital rehber hizmeti

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Çok sayıda önemli müze ile tarihi mekanda hizmet veren "dijital rehber" uygulaması, müzelerin gelirlerini rekor düzeyde arttırdı.

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'da mühendislik hizmeti olmayan yapılar depremde hasar gördü!

Erzurum'da meydana gelen deprem sonrasında hasar alan yapılarda mühendislik hizmeti alınmadığı tespit edildi. 

Adbil Gayrimenkul Alım Satım Ve Danışmanlık Hizmeti Limited Şirketi kuruldu!

Adbil Gayrimenkul Alım Satım Ve Danışmanlık Hizmeti Limited Şirketi Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Süngü ve Bilgin Çifci tarafından kuruldu.

Emlakjet JetSat hizmeti Antalya'da!

Emlakjet Jetsat hizmetini Antalya'ya taşıdı. Emlakjet, 'acil nakit ihtiyacı olan ve evini satmak isteyen ev sahipleri' için İstanbul ve Ankara’da sağladığı hizmeti Antalya'da da sunacak.

BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber kitabı Türkçe olarak yayınlandı!

Mark Baldwin imzalı mimarlık ve inşaat sektörü için önemli önemli bilgilerin yer aldığı “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı Türkçe olarak yayınlandı.

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

TOKİ Danışmanlık hizmeti alım işi ihalesi 23 Haziran'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı danışmanlık hizmeti alım işi ihalesini 23 Haziran 2021 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirecek.

ABD'de bankalar kripto para hizmeti sunacak!

New York merkezli Stone Ridge Asset Management'ın Bitcoin yatırımlarındaki iştiraki New York Digital Investment Group (NYDIG) ABD'de bu sene içinde yüzlerce banka tarafından müşterilerine Bitcoin alım, satım ve saklama hizmeti sunmaya başlamalarını beklediklerini belirtti.

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, kripto varlık hizmetlerini sunanlar için bir rehber düzenledi. Rehber, kripto para platformlarının sorumlu tutulduğu yükümlülükleri detaylarıyla anlatıyor.

Bartek İnşaat Metal Otomotiv Reklam Teknoloji Ve Telekomünikasyon Hizmeti Limited Şirketi kuruldu!

Bartek İnşaat Metal Otomotiv Reklam Teknoloji Ve Telekomünikasyon Hizmeti Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Ersundu tarafından kuruldu.

Akiş GYO ve Ziraat Yatırım aracılık hizmeti sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO tarafından açıklanan bedelli sermaye artırımı süreciyla ilgili, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık hizmeti sözleşmesi imzalanmasına karar verildi. 

İstanbul'da mülk edinmek isteyen yabancıya 6 dilde rehber!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yabancı yatırımcıların ofis ve konut satın alma ile ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla ‘İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’ adıyla 6 dilde rehber ve bilgi broşürü yayınladı.

Djital rehber hizmeti Haberi

Djital rehber hizmeti

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerinde turistlere mekan ve eserler hakkında farklı dillerde bilgi sunan dijital rehber hizmeti, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor. 


2007 yılında Topkapı Sarayı Müzesi ve Efes Örenyerinde kullanılan sesli rehberlik sistemi, bugüne kadar hiçbir kamu kaynağı kullanılmaksızın 14 müze ve 3 örenyerinde, toplam 17 ayrı noktada daha faaliyete geçirildi. 


İlk yıl 35 bin 383 lira gelir getiren hizmet, 2013 yılı sonunda rekor bir yükselişle yaklaşık 5 milyon liraya çıktı. Hem gelirleri hem de ziyaretçi sayılarının artmasını sağlayan dijital rehberlerin önümüzdeki dönemde diğer müze ve örenyerlerinde de kullanılması planlanıyor.


Müzeyi ziyaret eden yerli veya yabancı turistlerin belirli bir ücret karşılığında müze girişindeki gişeden kiralayabildikleri dijital rehber, farklı lisanlarda sunum yapabiliyor. 


İçeriğinde müze...