01 / 05 / 2024

Doğa Bilimleri Merkezi

Doğa Bilimleri Merkezi

Kayseri OSB ile Erciyes Üniversitesi’nin ortaklığı ile kurulacak Doğa Bilimleri Merkezi’nin inşaatına başlandı. Merkez, Kayserili sanayicilerin 20 milyon liralık desteğiyle üniversite kampus alanı içinde kurulacak

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Insula Archıtettura E Ingegnerıa Srl Merkezi İtalya İstanbul şubesi açıldı!

Insula Archıtettura E Ingegnerıa Srl Merkezi İtalya İstanbul şubesi Beyoğlu’nda 20 bin TL bedelle Doğu Kaptan tarafından açıldı.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan korkutan deprem açıklaması!

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy herkesin korkuyla beklediği büyük Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Ersoy'un o açıklaması...

Doğa Koleji mağdurlarına Fidol Okulları’ndan destek!

Finlandiya ilhamlı eğitim sistemiyle dikkat çeken ve merkezi Koşuyolu’nda bulunan Fidol Okulları, ekonomik sıkıntıya giren ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Doğa Koleji mağdurlarına sahip çıktı...

Çekmeköy Doğa Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Merkez Mahallesi’nde hayata geçirdiği Doğa Aile Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı.

Kahramanmaraş Doğa Sporları Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Doğa Sporları Merkezi için start verdi.

Çekmeköy Doğa Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çekmeköy Belediyesi Merkez Mahallesi’nde hayata geçireceği Doğa Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatına başladı.

Doğa Tatil Köyleri Armutlu projesi tüm hızıyla yükseliyor!

Avrupa’nın en büyük alternatif turizm tatil merkezi projesi Doğa Tatil Köyleri Armutlu, tüm hızıyla yükseliyor. Projede doğa ve denizin eşsiz güzelliği sunuluyor.

Batman'a 120 bin metrekarelik Doğa Parkı geliyor!

Batman'a Doğa Parkı inşa edilecek. Parkın içerisinde cami, külliye, kütüphane, konferans salonu, eğitim merkezi, yürüyüş yolları, şelale, spor, piknik ve park alanları yer alacak.

İzmir Buca'da İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi açılıyor!

Buca Belediyesi benzersiz bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturacak Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi yarın düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Ankara doğa parkı 6 yıl sonra açılacak!

Yıkılacak olan Ankara Atatürk Kültür Merkezi yerine doğa parkı yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin 6 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Kırklareli Doğa Eğitim Merkezi inşaatı sürüyor!

Bulgaristan’ın Nessebar kenti ve Kırklareli’nde sosyal eğitim altyapısını geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında sürdürülen Doğa Eğitim Merkezi projesinin inşaatının devam ediyor. İşte projenin ayrıntıları...

Kırıkkale'deki Doğa Eğitim Merkezi inşaatında son durum!

Bulgaristan’ın Nessebar kenti ve Kırklareli’nde sosyal eğitim altyapısını geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında sürdürülen Doğa Eğitim Merkezi projesinin inşaatının devam ettiği bildirildi.

Doğa Bilimleri Merkezi Haberi

Doğa Bilimleri Merkezi

Kentte ilaç üretimi ve kimya sanayiinin önünü açmak amacıyla, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ile Kayseri OSB yönetiminin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar meyve vermeye başladı. 


Kayserili sanayiciler tarafından 20 milyon liralık harcama ile üniversite kampus alanı içinde kurulacak Doğa Bilimleri Merkezi’nin inşaatına başlandı. Türkiye’de bir ilk olacağı ve bilimsel işlevini üniversite çatısı altında yerine getireceği bildirilen merkezin müdürlüğüne Alman kimya devi Merck’in Türk asıllı yöneticilerinden Prof. Dr. Mehmet Doğan getirildi. Projesi iki yılda bitecek şekilde planlanan merkezin 15 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Fizik ve kimyanın yanı sıra, biyoloji bölümleri ve teknoloji donanımlı öteki üniteleri bulunacak. 


Önemli mesafeler alındı 


Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, üniversite ve teknopark olarak, öncelikli çalışma alanları ile stratejik alanlarda gerek...