11 / 05 / 2024

doğa turizmi alanları

doğa turizmi alanları

Doğa türevi turizm hareketleri 400 milyar dolarlık pazar yaratıyor. Türkiye bu alanda payını artırmak istiyor. 81 ilde 527 turizm alanı belirlenen Türkiye zengin doğa alt yapısıyla öne çıkmayı hedefliyor.

Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'deki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Gelişme Planı'nı uygulamaya koydu. Bu kapsamda 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirlendi..

Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saran Holding Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Batman'a 120 bin metrekarelik Doğa Parkı geliyor!

Batman'a Doğa Parkı inşa edilecek. Parkın içerisinde cami, külliye, kütüphane, konferans salonu, eğitim merkezi, yürüyüş yolları, şelale, spor, piknik ve park alanları yer alacak.

Bartın'a doğal sit alanlarını koruyacak imar planı geliyor!

Bartın'da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" yapıldı. Toplantıda Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilciliğinden oluşan üyeler doğal sit alanlarını koruyacak imar planı hazırlanması talebinde bulundu.

Hatay Doğa Parkı'nın temeli atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, daha yeşil bir Hatay hedefiyle çıktığı Hatay'a hizmet yolunda Doğa Parkı adlı Projesiyle büyük bir çalışmanın altına imza attı.

Doğa Şehircilik Pruva 34 fiyatlar!

Doğa Şehircilik Pruva 34 fiyatları 4+1'lerde 5 milyon 500 bin liradan başlıyor. 239 dairenin yer aldığı Pruva 34 Bakırköy projesinde apart otel ve otel alanları da bulunuyor...

Pruva 34 Doğa Şehircilik satılık!

Pruva 34 Doğa Şehircilik satılık dairelerin fiyatları 2 milyon dolardan başlıyor. Bakırköy sahil hattında yer alan Pruva 34 projesinde rezidans, otel, apart otel alanları bulunuyor...

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmini canlandıracak projeleri hayata geçirmek için 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı' hazırlanıyor.

Yeşil Yol projesi doğa alanlarını ranta açacak anahtar!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesine karşı Rize'nin Çamlıhemşin Ilçesi'nde mücadele yürüten Fırtına inisiyatifi, projenin doğa alanlarını ranta açacak anahtar olduğunu belirtti.

doğa turizmi alanları Haberi

doğa turizmi alanları

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) Doğa ve Macera Turizmi Raporu’na göre, dünyada turizm sektörü ortalama yüzde 4-7 büyürken, doğa ve macera turizmi yüzde 20-30 büyüme ile ilerliyor. 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Macera Turizmi ve Ticaret Birliği verilerine göre, doğa türevi turizm hareketleri 400 milyar dolar büyüklük yaratıyor. Bunun içinde macera segmentinin aldığı pay ise 263 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Böyle olunca turizmde boy gösteren birçok ülke macera düşkünü turisti kendi ülkesine çekmek istiyor. Raftingten yamaç paraşütüne, balondan dalış sporlarına birçok alanda potansiyel olan Türkiye de bu maceradan pay istiyor. 

527 turizm alanı 

Raporda, tüketicilerin 3’te 1’i çevreye duyarlı tatiller için yüzde 2 ile yüzde 40 arasında daha fazla ödeme yapmaya gönüllü oldukları vurgulanıyor. Seyahat eden insanların yüzde 98’i kendini...