08 / 05 / 2024

Doğal Yaşam Parkı ve Temapark

Doğal Yaşam Parkı ve Temapark

Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İptal edilen 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' ile ilgili ses kayıtları ortaya çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' işletme ihalesini tek taraflı iptal etmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in ortaya çıkan ses kaydı tartışmaları aleevlendirdi...

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Samsun Sarıgazel'e hayvanat bahçesi inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, "Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönümlük alan içerisinde yapılacak olan Hayvanat Bahçesi ile hayvan dostlarımızı doğal yaşam alanına taşıyacağız" diye konuştu.

Kocaeli Ormanya’ya ikinci otopark inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı Ormanya ikinci otoparkı inşa ediyor.

Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı.

Makyol’un Beylikdüzü’nde çocuklar için tasarladığı Yaşam Parkı açıldı!

Beylikdüzü’nde ev sahiplerine hayatın merkezinde bir yaşam sunan Makyol Yaşam, 4 bin metrekare alana sahip park ve meydanı bölge halkının hizmetine açtı. 

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları doğal yaşamı etkiledi!

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları nedeniyle çevredeki doğal yaşam etkilendi. Bölgede yuvası olan oluklu kertenkeleler, sokaklara çıkmaya başladı.

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

Doğal Yaşam Parkı ve Temapark Haberi

Doğal Yaşam Parkı ve Temapark

Haziran 2013'te ilk kazmanın vurulduğu Ankapark'ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan hayvanat bahçesinin yeniden düzenlenmesi ile kentin eğlence ve yeşil alan konusunda yeni merkezi haline gelecek olan Ankapark 2 ayrı bölümden oluşuyor. Ankapark'a gelecek olan yerli ve yabancı turistler 1 milyon 200 bin metrekarelik Temapark'ta bin 217 adet farklı oyuncakla eğlenceyi doruğa çıkarırken 940 bin metrekarelik Doğal Yaşam Parkı'da safari yapma imkanı bulacak. 


ÇAĞDAN ÇAĞA SERÜVEN 

Doğal Yaşam Parkı ve Temapark'ı ile ikiye ayrılan Ankapark'ın oyuncak bölümü olan Temapark'ta kapalı ve açık olmak üzere iki büyük bölümden oluşuyor. Dünya'nın en büyük kapalı alana sahip olan Rusya'daki temaparktan 10 kat daha büyük olan Ankapark'taki kapalı alanlar oyun severleri çağdan çağa atlatmayı hedefliyor. 10 adet çadırdan oluşan Temapark'ın kapalı...