02 / 05 / 2024

doğalgaz santralleri özelleştiriliyor mu

doğalgaz santralleri özelleştiriliyor mu

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştiriliyor!

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ekipmanları ve taşınmazları satış yöntemiyle özelleştiriliyor.

Doğalgaz ve elektriğe zam!

Doğalgaz fiyatlarına ocak ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında yüzde 1 zam yapıldı. Elektrik tarifelerinde ise tüm tüketici grupları için vergi ve fonlar dahil olmak üzere yaklaşık yüzde 6 zam yapıldı.

Bursa Doğalgaz Santral ihalesinin teklif süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Doğalgaz Santralinin ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saatini 2 Mayıs 2016 tarihine kadar uzattı.

Doğankent, Kürtün ve Torul santralleri özelleştiriliyor!

Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Bursa Doğalgaz Santrali ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,Bursa Doğalgaz Santralinin ihalesi için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini 12 Şubat 2016 tarihine kadar uzattı.

Karacaören santralleri özelleştiriliyor!

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait, Karacaören 1 ve Karacaören 2 hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine katılmak için başvuranlar belli oldu.

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrallerinin ihalesi ertelendi!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’nin özelleştirilme ihaleleri 20 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Zonguldak Kozlu'da doğalgaz çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

Kozlu’da altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgeler hızla asfaltlanarak çevre düzenlemeleri, kaldırım ve ışıklandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Doğalgaz çalışmalarının ise yüzde 60’a yakın bölümünün tamamlandı.

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrali özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, iki doğalgaz santralini özelleştirme kapsamıyla satışa çıkarıyor. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ihale yoluyla özelleştirilecek.

Aliağa Kombine Çevrim Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali satışa çıkıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ( ÖİB ), Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali’ni özelleştirilmek üzere satışa çıkardı.

29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santrali özelleştiriliyor!

Devlet 29 HES ve doğalgaz elektrik üretim santralini özelleştirme kararı aldı. Listede Uzanlar’ın kontrolündeyken el konulan Çukurova ve Kepez Elektrik’e ait 8 baraj da var.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Doğalgaz santralleri için acil önlem alınmalı!

ATAER Doğalgaz Çevrim Santralı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, doğalgaz santrallerinin, yapılan yüzde 35'lik zamma rağmen elektrik fiyatlarının aynı oradan artmaması nedeniyle karlılıklarını yitirdiğini belirtti

doğalgaz santralleri özelleştiriliyor mu Haberi

doğalgaz santralleri özelleştiriliyor mu

Elektrik üretim santrallerinin özelleştirme süreci devam ediyor. Yıl sonuna kadar termik ve hidroelektrik santrallerde kritik özelleştirmelere imza atılacak. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) onayının ardından doğalgaz, fuel oil ve HES’lerden oluşan yeni pakete ilişkin satış süreci başlayacak. Bu paketteki toplam özelleştirmelerin en az 2 milyar dolarlık gelir getirmesi hesaplanıyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre ÖYK kararının ardından Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali ile Aliağa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali ile bazı HES’ler el değiştirecek. Bunların yönetimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Elektrik Üretim A.Ş.’den (EÜAŞ) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na geçecek. ÖYK kararının ardından özelleştirme sürecinin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.


Özelleştirilmesi planlanan söz konusu tesislerin özel sektör eliyle hem kapasitesinin artırılması hem de verimliliğin daha üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor....