23 / 12 / 2024

Doğankent, Kürtün ve Torul santralleri özelleştiriliyor!

Doğankent, Kürtün ve Torul santralleri özelleştiriliyor!

Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.



Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) gerçekleştirilen ihaleye, ön yeterlilik ve teklif için başvurusu kabul edilen 8 şirketin temsilcileri katıldı.


İlk olarak bir tur elemesiz kapalı zarfla tekliflerin verilmesinin ardından, dört elemeli turda teklifler alındı.


Bu turların ardından açık artırma görüşmelerine geçildi. Açık artırma başlangıç tutarı 1 milyar 156 milyon lira olan ihalede, asgari artırım aralığı 100 bin lira olarak belirlendi.


Yaklaşık 60 dakika süren ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.


Söz konusu santrallerden, Doğankent Hidroelektrik Santrali'nin 74,5 MW, Kürtün Hidroelektrik Santrali'nin 85 MW ve Torul Hidroelektrik Santrali'nin 103,2 MW kurulu gücü bulunuyor. 


AA


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı:


Doğankent, Torul ve Kürtün HES Kolin'in


Torul, Kürtün ve Doğankent hidroelektrik santralleri özelleştirme ihalesini 1 milyar 225 milyon 100 bin TL'lik teklifiyle Kolin Grubu kazandı. 


Elektrik sektöründe üretim özelleştirmeleri devam ediyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Elektrik Üretim AŞ'ye ait, Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller taralından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. Pazarlıklara daha önce başvuru yapan ve hepsi de önyeterlilik alan 8 istekli firma katıldı. İhalede ilk elenen Bereket Enerji oldu. Daha sonra sırasıyla Rönesans Enerji ve 1 milyar 121 milyon TL seviyesine ulaşıldığında IC İçtaş elendi. Dördüncü turda en yüksek teklif 1 milyar 156 milyon liraya yükseldi. 1 milyar 183 milyon liraya gelindiğinde ise Limak Eneıji ihaleden çekildi. 


Yarışmaya Aşkale Çimento, Bilgin Enerji ve Kolin İnşaat devam etti. 1 milyar 195 milyon TL seviyesinde Aşkale Çimento'nun çekilmesiyle yarışma Kolin İnşaat ve Bilgin-Turcas-Yapısan Ortak Grişim Grubu (OGG) arasında devam etti. 


1 milyar 200 milyon TL barajı aşıldıktan sonra, önce Kolin, sonra da 1 milyar 219 milyon TL seviyesindeyken Bilgin-Turcas-Yapısan OGG mola aldılar. 


Daha sonra Bilgin'in de çekilmesiyle ihale 1 milyar 225 milyon 100 bin TL'lik en yüksek teklif tutarıyla Kolin Grubu'nda kaldı. 


1- Özkar Global Enerji Üretim A.Ş. 

2- Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. 

3- Bereket Enerji Üretim A.Ş. 

4- IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. 

5- Bilgin-Turcas-Yapısan Ortak Girişim Grubu

6- Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. 

7- Limak Yatırım Enerji Üretim işletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. 

8- Aşkale Çimento Sanayii Türk A.Ş. 


Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret’ten geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) gerçekleştirilen ihaleye, ön yeterlilik ve teklif için başvurusu kabul edilen 8 şirketin temsilcileri katıldı. İlk olarak bir tur elemesiz kapalı zarfla tekliflerin verilmesinin ardından, dört elemeli turda teklifler alındı. Bu turların ardından açık artırma görüşmelerine geçildi. Açık artırma  başlangıç tutarı 1 milyar 156 milyon lira olan ihalede, asgari artırım aralığı 100 bin lira olarak belirlendi. Yaklaşık 60 dakika süren ihalede en yüksek teklifi Kolin İnşaat verdi.  


Vatan 


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) gerçekleştirilen özelleştirme ihalesi dün yapıldı. 8 şirketin katıldığı ihale yaklaşık 60 dakika sürdü. İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. 


Bugün


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


HÜKÜMET'e olana yakınlığı ile bilinen Doğankent, Kürtün ve Torul santrallerinin özelleştirilme ihalesini Kolin İnşaat kazandı. Kolin İnşaat Turizm Sanayi, özelleştirme ihalesinde 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi vererek Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) dün düzenlediği ihaleye 8 şirket katıldı. İhaleyi 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi veren Kolin İnşaat kazandı. 


Sözcü




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Doğankent, Kürtün ve Torul HES'leri ve bu santrallara ait taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon lira ile Kolin İnşaat verdi.


Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santrallerıyla bu santrallara ait taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 225 milyon lira ile Kolin İnşaat verdi. İhaleye, ön yeterlilik ve teklif için başvurusu kabul edilen 8 şirketin temsilcileri katıldı. İlk olarak bir tur elemesiz kapalı zarfla tekliflerin verilmesinin ardından, dört elemeli turda teklifler alındı. Bu turların ardından açık artırma görüşmelerine geçildi. Açık artırma başlangıç tutarı 1 milyar 156 milyon lira olan ihalede, asgari artırım aralığı 100 bin lira olarak belirlendi. Doğankent HES’in 74.5 MW, Kürtün Hidroelektrik Santralı’nın 85 MW ve Torul Hidroelektrik Santralı’nın 103.2 MW kurulu gücü bulunuyor.


Habertürk


Geri Dön