05 / 05 / 2024

Doğankent, Kürtün ve Torul santrallerine 1.2 milyar liralık teklif!

Doğankent, Kürtün ve Torul santrallerine 1.2 milyar liralık teklif!

Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret’ten geldi.




Doğankent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif, 1 milyar 225 milyon 100 bin lira ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret’ten geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) gerçekleştirilen ihaleye, ön yeterlilik ve teklif için başvurusu kabul edilen 8 şirketin temsilcileri katıldı. İlk olarak bir tur elemesiz kapalı zarfla tekliflerin verilmesinin ardından, dört elemeli turda teklifler alındı. Bu turların ardından açık artırma görüşmelerine geçildi. Açık artırma  başlangıç tutarı 1 milyar 156 milyon lira olan ihalede, asgari artırım aralığı 100 bin lira olarak belirlendi. Yaklaşık 60 dakika süren ihalede en yüksek teklifi Kolin İnşaat verdi.  


Vatan




Haber Giresun Ekspres gazetesinde şu şekilde yer aldı;



Doğankent HES'te bir zamanlar mühendis olarak çalışan, enerji sektörüne yaptığı yatırımlarla son yıllarda adından sık sık bahsettiren ünlü işadamı Naci Koloğlu'na ait KOLİN firması, eleman olarak çalıştığı Doğankent HES'in yeni patronu oldu. 

Doğankent, Kürtün ve Torul HES'lerin özelleştirme ihalesini 1 milyar 225 milyon TL ile KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.$. kazandı. 



Giresun Ekspres gazetesi


Geri Dön