27 / 04 / 2024

doğalgaz zammı 2013

doğalgaz zammı 2013

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında şu anda bir değişiklik öngörmediklerini söyledi. Yıldız, Ahıska- Borçka Elektrik İletim Hattı'nın açılış töreninde konuştu.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Ücretsiz doğalgaz ödemelerinde flaş gelişme! Fazla ödemeler zammıyla geri alınacak!

Bakanlık tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında doğalgaz şirketlerine yapacağı ödemelerdeki süre 5 günden 10 güne uzatılırken dağıtım şirketine yapılan fazla ödemeler gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

Doğalgaz faturanız el yakmasın

Doğalgaz zammından sonra kışın herkes bu yöntemleri uygulayacak…. Kışın evinizin ısısını koruyup sıcak tutmanın en etkili yolarını sizler için araştırdık ve bulduk..

Doğalgaz tüketiminin yüzde 20,78'i konutlarda gerçekleşti!

Doğalgaz tüketimi yüzde 5,7 arttı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine göre, 2013'te doğalgaz tüketiminin yüzde 20,78'i konutlarda, yüzde 45,85'i elektrik üretiminde, yüzde 25,11'i sanayide gerçekleşti.

Bendevi Palandöken: Doğalgaz ve elektrik zammı geri alınmalı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Ekim'den itibaren geçerli olan yüzde 9'luk doğalgaz ve elektrik zammının geri alınması gerektiğini belirtti.

Efe Biresselioğlu: Doğalgaz zammı enerjiyi de vurur!

TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk yarısına ilişkin elektrik ve doğalgaz fiyatları istatistiklerini değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efe Biresselioğlu, artış beklendiğini söyledi.

Emre Kızılgüneşler: Elektrik ve doğalgaz zammı sanayiye darbe vurdu!

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, elektrik ve doğalgaza zammının sanayiye büyük bir darbe vurduğunu belirterek "Bu şartlarda dünyayla rekabet etmemiz çok" diye konuştu

Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları!

Tüketicilerin, yüzde 9 oranındaki elektrik ve de doğal gaz zammından, evlerinde uygulayabilecekleri bir kaç tasarruf yöntemiyle etkilenmemeleri mümkün. İşte Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları...

Çin, doğalgaz üretimini üçe katladı!

Çin, son yıllarda özellikle deniz kıyılarında ve Güney Çin Denizi açıklarındaki doğalgaz üretimini büyük oranda arttırdı. Çin'de 2004'te 40 milyar metreküp olan doğalgaz üretimi, 2013 yılında 117 milyar metreküpe çıktı.

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ve üretimi azaldı!

Geçen yıl 2012’ye kıyasla yüzde 1,42 azalırken, üretimi yapılarak satışa sunulan doğalgaz miktarı da yüzde 15 düştü. Yurt içinde üretim yapan toptan satış lisansı sahibi 8 şirket tarafından 2013 yılında 537 milyon metreküp doğal gaz satışa sunuldu...

Tuz Gölü’nde doğalgaz depolama tesisi kuruluyor!

Tuz Gölü’nde yapılan doğalgaz depolama tesisinin yapımı devam ediyor. Yazın biriktirilen gazın kışın geri çekileceği sistem, ilk etapta 2013’te İstanbul’un harcadığı gaz miktarının 5’te 1’ini depolayabilecek...

2013 yılında doğalgaz talebi yüzde 1,2 arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı Raporuna göre dünya genelinde 2013 yılında doğalgaz talebi, önceki yıla göre sadece yüzde 1,2 artarak, " 3,5 trilyon " metreküp oldu.

Turcas'tan Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz hakkında açıklama!

Turcas Petrol A.Ş., Türkiye çevresindeki doğal kaynakların Türkiye' ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla Türkiye' ye getirilmesi konusunda açıklama yaptı...

doğalgaz zammı 2013 Haberi

doğalgaz zammı 2013
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında şu anda bir değişiklik öngörmediklerini söyledi. Ahıska- Borçka Elektrik İletim Hattı'nın açılış töreninde soruları yanıtlayan Bakan Yıldız, kış şartlarının hayatı bazı alanlarda olumsuz etkilediğini belirterek, "Öngördüğümüz bir sıkıntı yok. Günlük olarak bazı işletmelerde sıkıntılar olabiliyor. Bunu genele şamil kılmak doğru değil. Fiyat konusunda şu anda bir değişiklik öngörmüyoruz" diye konuştu. Bakan Yıldız, Ahıska- Borçka Elektrik İletim Hattı'nın da yalnızca iki ülke arasında kalmayacağını, Azerbaycan'ın enerjisini de taşıyacağını vurguladı. Gürcistan ürettikçe Türkiye'nin bu enerjiyi taşıyacağını anlatan Yıldız, "Bu projeyle Gürcistan'da üretilen elektrik kısa sürede Avrupa pazarlarında yer alabilecek" dedi. 


Sabah...