28 / 07 / 2024

dogger bank yapay ada

dogger bank yapay ada

AB ülkeleri, Kuzey Denizi’nde Dogger Bank olarak bilinen ve derinliği 15 ile 36 metre arasında değişen sığlık alana ada inşa edecek. Proje Birleşik Krallık, Almanya, Danimarka, Belçika, Norveç ve Hollanda’ya elektrik enerjisi sağlayacak.

Bank of America'dan flaş açıklama! Yapay zeka ekonomide yön belirleyici olacak!

Bank of America'ya göre yapay zeka, sahip olduğu özellikler nedeniyle küresel ekonomi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak!...

Kuzey Denizi'ne yapay ada inşa edilecek!

AB ülkeleri, Kuzey Denizi’nde Dogger Bank olarak bilinen ve derinliği 15 ile 36 metre arasında değişen sığlık alana ada inşa edecek. Proje Birleşik Krallık, Almanya, Danimarka, Belçika, Norveç ve Hollanda’ya elektrik enerjisi sağlayacak.

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yapılan ayzılı açıklamaya göre Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti.

Moody's, Bank Asya'nın vadeli mevduat notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "Ba2"den B2"ye indirdi. Kuruluş ayrıca, bankanın finansal güçlülük notunu da "D-"den "E+"ya düşürdü

Bank Asya'ya resmi teklif yok!

Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya), imtiyazlı hisselerinin satın alınması görüşmelerini başlatacak resmi teklif yapılmayacağının anlaşıldığını bildirdi. Ziraat Bankası görüşmeleri bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Ziraat Bankası, Bank Asya'dan vazgeçti!

Katılım bankası kurma çalışmaları yapan Ziraat Bankası, Bank Asya ile yaptığı resmi olmayan satın alma görüşmelerini bankanın öncelikleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı.

Bank Asya konut kredisi faiz oranları Ağustos 2014!

Bank Asya Konut Finansmanı Ürünleri ile kira öder gibi ev sahibi olabilir. Ayrıca düşük kar oranları ve esnek ödeme planları ile geri ödemelerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

T-Bank'ın 32. Şubesi, Levent'te açıldı!

Temel hedefi; uzun vadeli bakış açısıyla paralel, müşterilerinin bankacılıkla ilgili ihtiyaçlarına özel hizmet anlayışı ile cevap vermek olan T-Bank, 32. şubesini İstanbul'un en önemli lokasyonlardan biri olan Levent Çarşı'da hizmete açtı.

Erzurum'daki atlama kuleleri yapay göl yüzünden mi çöktü?

Erzurum ’da 100 milyon lira harcanarak yapılan kayakla atlama kulelerinin çökmesinin en büyük nedeni olarak zirveye 100 metre mesafede oluşturulan iki adet yapay göl gösteriliyor...

Eskişehir'i gezmeye gelen turistler yapay plajı ziyaret ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ' nin Kent Park içerisine yaptırdığı 350 metrelik yapay plaja, başta Ankara ve Konya olmak üzere çevre illerde oturanlar yoğun ilgi gösteriyor...

Bank Asya Kızılcahamam'daki hisselerini satıyor!

Bank Asya iki bağlı ortaklığındaki tüm hisselerini 132 milyon TL karşılığında satma kararı aldı. Bu şirketlerden Tuna Gayrimenkul'ün bünyesinde, AK Parti'nin uzun yıllar toplantılarını yaptığı Kızılcahamam Asya Termal Otel de bulunuyor.

Halk Bank Şanlıurfa Hilvan'da şube açtı!

Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Halk Bank Şanlıurfa Hilvan'da şube açtı. Şube, Karacurun Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde yer alıyor.

Deutsche Bank: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor!

Türk konut sektöründeki ‘balon’ iddiaları sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Son olarak bu konuya dikkat çeken NY Times’a yanıt Deutsche Bank’tan geldi: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor...

dogger bank yapay ada Haberi

dogger bank yapay ada

İNGİLİZ Times gazetesinde yer alan habere göre Avrupa Birliği’nin desteklediği projenin planları Almanya, Belçika ve Hollanda’dan enerji şirketlerinin oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından 23 Mart’ta Brüksel’de masaya yatırılacak.  Proje tamamlandığında Birleşik Krallık, Almanya, Danimarka, Belçika, Norveç ve Hollanda’ya rüzgârdan elektrik enerjisi sağlanacak.


HEM GÜNEŞ HEM RÜZGÂR

Projede yer alan Danimarkalı devlet şirketi Energinet’ten yapılan açıklamada, “Rüzgâr ve güneş enerjisi birbirini tamamlıyor: İlkbahardan sonbahara daha fazla güneş, yılın daha soğuk ve karanlık aylarında da daha fazla rüzgâr mevcut. Dolayısıyla gelecek için sürdürülebilir ve istikrarlı bir enerji sistemi hem güneş hem de rüzgâr enerjisine büyük çapta ihtiyaç duyacak” denildi. 


HAVAALANI BİLE OLACAK

Yapay adanın yüzölçümünün 6.5 kilometrekare olması öngörülüyor. Adada havaalanı, liman, konut ve alışveriş merkezi olacak. Hatta ağaçlar ve yapay bir göl de...