Doğtaş Köfte Haberi
Türk insanı yemeği sever. Her bölgenin kendine özgü tatları vardır. Zaten birçok şehir de bu tatlarıyla anılır. Özellikle de köfteleriyle. İnegöl köftesi, Tekirdağ köftesi, Sakarya ıslama köftesi, İzmir köftesi...
Listeyi daha da uzatmak mümkün.
İşte bu yöresel köfteler, girişimciler sayesinde zincir restoranlara dönüşerek başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde tüketicilerin beğenisine sunulmaya başladı. Peki Çanakkale'nin şirin ilçesi Biga'nın da kendine özel bir köftesi olduğunu biliyor muydunuz? Doğrusu biz de bilmiyorduk.
İşte Doğtaş Mobilya'nın Çanakkaleli patronu Davut Doğan, misafirlerine sunduğu köftelerin çok beğenildiğini görünce bu yöresel lezzeti daha geniş kitlelere ulaştıracak bir yatırım için kolları sıvamış.
Doğan, Biga köftesini ulusal bir zincire dönüştürmek için 6 aydır çalışıyormuş. Davut Doğan, neden bu işe giriştiklerini, geldikleri noktayı ve hedeflerini şöyle anlatıyor:
"Biga'ya gelen misafirlere mutlaka köfte ikram...