09 / 05 / 2024

doha dünya futbol şampiyonası ne zaman

doha dünya futbol şampiyonası ne zaman

2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor....

Doha metrosu 2022 Dünya Kupası için hazırlanıyor!

2022 FIFA Dünya Kupası için hizmete girecek Doha metrosu sayesinde taraftarlar aynı gün içinde birden fazla maç seyredebilecek...

Katar'dan 2022 Dünya Kupası için Türk müteahhitlere çağrı!

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, 2022'de Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti.

Zürih FIFA Dünya Futbol Müzesi açıldı!

FIFA Dünya Futbol Müzesi, yeni FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da katıldığı törenle açıldı.Müzenin bulunduğu "Haus zur Enge" binasının yeniden inşası için ise 110 milyon İsviçre frangı harcandı.

Dünya Teknoparklar Derneği 31. Konferansı Katar'da yapıldı!

Dünya Teknoparklar Derneği (International Association of Science Parks –IASP) 31. Konferansı 19-22 Ekim tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşti. Konferans 3 gün boyunca devam etti...

Süpermarketler Dünya Kupası sayesinde 54 milyon Euro ek gelir elde etti!

2014 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale çıkan Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın başarısı ülke ekonomisine de olumlu yansıdı. Pazar araştırma şirketi GfK, Hollanda'daki süpermarketlerin Dünya Kupası sayesinde 54 milyon euro ek gelir elde ettiğini bildirdi.

Dünya Kupası Antalya'da turizmi olumsuz etkiledi!

Brezilya ’da devam eden Dünya Futbol Şampiyonası, kupa için mücadele eden ülkelerden gelen turist oranlarını etkiledi. Şampiyona Antalya ’nın Avrupa pazarında kan kaybetmesine neden oldu.

Cumalıkızık ve Bergama, Dünya Miras Listesi'nde!

Bursa Cumalıkızık ve Bergama, Doha 'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesine kabul edildi.

Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den Bergama ve Bursa ve Cumalıkızık aday!

Dünya Miras Listesi' ne eklenecek olan 1000'inci unsurun belirleneceği Dünya Miras Komitesi'nin Doha'da yapılan 38'inci toplantısında, Türkiye'den de "Bursa ve Cumalıkızık" ile "Bergama" dosyaları görüşülecek.

Dünya Miras Komitesi'nin Doha'daki 38'inci toplantısı başladı!

UNESCO Dünya Miras Komitesine üye seçilen Türkiye, 25 Haziran'a kadar sürecek bu toplantıyla onlarca ülkeden başvuruların bulunduğu Dünya Mirası Listesi için ilk kez masanın diğer tarafında yer alacak.

Dünya her dakika futbol sahası kadar tarım alanı kaybediyor!

Dünya her dakika bir futbol sahası büyüklüğünde tarım alanını kaybediyor. Tohum uzmanları, dünyayı en kaçınılmaz tehlike olan kıtlık ve açlık konusunda uyardı. İnsanlığı 30 yıl içinde çok ciddi bir kıtlık bekliyor...

Dünya futbol şampiyonasına hazırlanan Doha şantiyeye çevrildi!

2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor....

Jones Lang LaSalle, dünya saati kampanyasına destek için ışıkları söndürüyor!

İklim değişikliği ile mücadele etmek amacı ile dünya çapında devam eden “Gezegenimiz için hep birlikte ışıkları kapatıyoruz” kampanyasına Jones Lang LaSalle, dünya çapındaki 200 ofisiyle destek veriyor

Eyfel Kulesi'nin ışıkları dünya saati için sönecek!

Birleşmiş Milletler (BM), iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla cumartesi günü dünya genelinde düzenlenecek Dünya Saati kampanyasına destek verecek.

doha dünya futbol şampiyonası ne zaman Haberi

doha dünya futbol şampiyonası ne zaman

Basra Körfezi’nin kıyı ülkesi Katar’ın başkenti Doha, son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. 


2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tüm imkânlarını seferber eden Katar hükümeti, Doha’yı 2022’ye hazırlamaya çalışıyor. Bir taraftan yapımları devam eden gökdelenler, stat ve oteller, diğer taraftan gece gündüz sürdürülen yol çalışmaları şehri şantiyeye çevirmiş durumda. 


Şehrin bir çok yerinde devam eden devasa inşaat alanlarında, onlarca iş makineleri ve yüzlerce işçi karınca misali 24 saat çalışıyor. Ülkede bir çok alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de Güney Asya ülkeleri Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Nepal ve Pakistan gibi ülkelerden gelen işçiler görev alıyor. 


Şehirdeki inşaat çalışmaların çoğu yabancı şirketler ve işçiler tarafından...