24 / 07 / 2024

Dokuma Fabrikası Alanı

Dokuma Fabrikası Alanı

Taşınmaz kültür varlığı ilan edilen Dokuma Fabrikası Alanı içinde tescillenen yapılar ve alanlar imar planlarına da işlenerek tam korunacak.

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor

Bayrampaşa’da eski Pancar Motor Fabrikası alanına 45 bin metrekarelik millet bahçesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Özelleştirme İdaresi’nden Elbistan Şeker Fabrikası arazisi kararı!

Kahramanmaraş Elbistan Şeker Fabrikası alanında konut, ticaret, ibadet, eğitim ve sağlık alanlarının kullanımına ilişkin olarak hazırlanan nazım ve imar planlarının revizyonuna yönelik itirazlar reddedildi.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Kepez Dokuma Fabrikası Cami hizmete açıldı!

Antalya Kepez Dokumapark'ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Cami hizmete açldı.

Kocaeli Mannesman Boru Fabrikası'ndaki eski binalar yıkılacak!

Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski Mannesman Boru Fabrikası alanındaki kullanılamayan eski binaların yıkımı için ihale yaptı.

Elbistan Şeker Fabrikası alanının imar değişikliği onaylandı!

Kahramanmaraş Elbistan ilçesine bağlı Pınarbaşı ve Çiçek Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan Elbistan Şeker Fabrikası alanının imar planı değişikliği onaylandı..

Kalekim Avcılar Fabrikası ticaret-konut alanı imar planı askıda!

Avcılar'da Kalekim Kaleterasit İşletme Fabrikası'nın yer aldığı arsanın imar planı ticaret-konut alanı olarak revize edildi...

Zeytinburnu eski tank fabrikası alanına yapılacak konut projesine iptal!

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kepez Dokuma arazisi müzeler kampüsü oluyor!

KEPEZ Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini, 5 ayrı müze ve bilim merkezi projeleriyle müzeler kampüsü haline getiriyor.

Antalya Dokuma'ya kimse dokunamayacak!

Başkan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası’nın, Antalya’ya kazandırılmasını, Kepez Belediyesi Meclis üyelerinin şeref madalyası bir işi olarak nitelendirdi.

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Dokuma Fabrikası Alanı Haberi

Dokuma Fabrikası Alanı

YAKLAŞIK 11 yıl önce ihale yapılmadan MDC TurkMall adlı Hollanda firmasına 49 yıllığına tahsis edilmesiyle birlikte çadırlı eylemlere, ardı ardına açılan davalara neden olan ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün "Dokuma Alanı'na kesinlikle ticari alanlar olmayacak" açıklamasıyla birlikte bir kısmı halka açılan Pamuklu Dokuma Fabrikası Alanı'nı tam korunacak. Antalya Kültür Varlıklarını Kuruma Bölge Kurulu (AKVKBK) tarafından tescillenen ve yapılar ve korunacak alanlar, geçtiğimiz hafta da Kepez Belediye Meclisi tarafından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na işlenmiş ve kabul edilmişti 

HİÇ BİR ŞEY YAPILAMAYACAK

10 Ekim 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da gündeme alınan Fabrika alanı için İmar ve Bayındırlık Komisyonu olumlu rapor hazırladı. Raporda; "AKVKBK'nin 18 Ocak 2016 tarih ve 4470 sayılı kararı gereği 1240 ve 1241 parsellerde...