29 / 04 / 2024

Dominique Perrault Architecture

Dominique Perrault Architecture

Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde kentin geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı yarışma sonuçlandı. Kazanan projelerin en dikkat çekici olanı, ağaç evi andıran kule tasarımı...

Lcr Architecture Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Lcr Architecture Mimarlık Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yücel İsmailoğulları tarafından kuruldu.

Life Architecture Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Life Architecture Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Reşit Taş tarafından kuruldu.

Ykm Architecture İç Mimarlık Dekorasyon İnşaat Emlak Otomotiv Tem.İthalat İhracat Hizm.Ltd.Şti. kuruldu!

Ykm Architecture İç Mimarlık Dekorasyon İnşaat Emlak Otomotiv Tem.İthalat İhracat Hizm.Ltd.Şti. bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yılmaz tarafından kuruldu.

Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi'ne uluslararası ödül!

Hava Kent Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilen “Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi” European Property Awards 2022’de “Architecture Multiple Residence” (Toplu Konut Mimarisi) kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Sirius Architecture Danışmanlık İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sirius Architecture Danışmanlık İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Özlem Başak tarafından kuruldu.

The Planners Architecture İnşaat Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

The Planners Architecture İnşaat Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Fara Nejad tarafından kuruldu.

Design Architecture Limited Şirketi kuruldu!

Design Architecture Limited Şirketi Esenyurt’ta  1 milyon TL sermaye bedeli ile Selamettin Abak tarafından kuruldu.

The Cities and Architecture for the Kids in the Light of COVID-19 webinarı 3 Şubat'ta!

‘The Cities and Architecture for the Kids in the Light of COVID-19’ webinarı 3 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Imak Ofset Yönetim Ofisi'ne European Property Awards'tan ödül!

İç mekan tasarımı ve uygulaması EDDA Architecture tarafından gerçekleştirilen Imak Ofset Yönetim Ofisi, European Property Awards 2020’de "Best Office Interior Turkey" ödülüne layık görüldü.

Mesa Koza 66'a uluslararası ödül!

Mesa Koza 66 Projesi, World Architecture Community Ödülleri 34'üncü Dönem Projeleri'nin en iyi oldu ve ödüle layık görüldü.

Mesa Koza 66 projesine World Architecture Community’den ödül!

Gayrimenkul sektörünün köklü şirketlerinden olan Mesa Mesken, MESA KOZA 66 projesi ile dünyanın pek çok farklı ülkesinden projenin de katıldığı World Architecture Community Awards’dan (Dünya Mimarlık Topluluğu Ödülleri) ‘Architecture-Realised (Mimari-Tamamlanan)’ kategorisinde ödül aldı.

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Bk Architecture İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Bk Architecture İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Berkay Kulaç tarafından kuruldu. 

Dominique Perrault Architecture Haberi

Dominique Perrault Architecture

Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde kentin geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı yarışma sonuçlandı. Bu yarışmanın bu şekilde davetli olarak açılması da, kentsel gelişim için bu kadar uğraşılması da elbette söz konusu şehir Paris olunca şaşırtıcı değil. Bu gelişim projeleri için dünyaca ünlü mimarların davetli olması, projelerin bölgesel özelliklerine göre tasarlanıp değerlendirilmesi takdire şayan. 


Paris Belediyesi tarafından kentin 23 farklı noktasının geliştirilmesi amaçlanarak açılan üç aşamalı uluslararası yarışmada toplam 75 proje üretildi. Yarışmada, Sou Fujimoto Architects, Dominique Perrault Architecture, David Chipperfield Architects gibi ünlü mimarlık ofislerinin projeleri yarıştı. 


Kazanan projelerin en dikkat çekici olanı, Gare Massena bölgesi için geliştirilen DGT Architecs'in projesi. Sürdürülebilir bir tarım döngüsü öngören kule, adeta bir ağaç evi andırıyor. Kulenin tepesinde, meyve sebze yetiştirilebilecek, yeni ekolojik yöntemler...